11.11.2015 20:00

Cruciaal tweeluik voor AZ-speler Henriksen

AZ-middenvelder Markus Henriksen begint donderdag in Oslo aan een cruciaal tweeluik in het EK-kwalificatietoernooi. Met Noorwegen treedt hij tegen Hongarije aan in de eerste wedstrijd van de play-offs om een ticket voor het eindtoernooi komende zomer in Frankrijk. Zondag is in Boedapest de return.

Henriksen begint met een goed gevoel aan de beslissingswedstrijden. In de gewonnen uitwedstrijd zondag tegen subtopper Vitesse (0-2) bracht hij een treffer en een assist op zijn naam.

Ook de Noorse ploeg gaat met het nodige vertrouwen de strijd met Hongarije aan. De ploeg van bondscoach Per-Mathias Høgmo pakte negen punten uit de laatste vier EK-kwalificatieduels. Hongarije daarentegen waande zich vorige maand al op het EK in Frankrijk. Maar dankzij een late goal van Selcuk Inan tegen IJsland (1-0) kwalificeerde Turkije zich tijdens de laatste speelronde alsnog ten koste van de Hongaren als beste nummer drie direct voor het eindtoernooi.

De andere play-offsduels zijn: Bosnië-Herzegovina - Ierland (vrijdag), Oekraïne - Slovenië, Zweden - Denemarken (zaterdag).

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner