21:05 uur
AZ Alkmaar
4:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Raúl Bobadilla 24. / dir. vrije trap
2 : 0 Torinfos in de Ticker Raúl Bobadilla 33. / Schot met rechts  (Dong-won Ji)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Vincent Janssen 45. / Schot met links  (Derrick Luckassen)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Dong-won Ji 66. / Schot met links
4 : 1 Torinfos in de Ticker Raúl Bobadilla 74. / Schot met rechts

90'
Een kwartier lang leek het goed te komen voor AZ. Met twee schoten tegen de lat en nog twee aanvullende goede kansen kwam AZ prima uit de kleedkamer. Maar door individuele fouten kreeg de ploeg in het verloop van de tweede helft de deksel keihard op de neus, met een 4-1 nederlaag als gevolg. Overwinteren in de Europa League is na vanavond zo goed als onmogelijk geworden voor AZ.
90'
90'
Bij AZ zal niemand er op zitten te wachten, maar deze wedstrijd krijgt er nog minimaal twee minuten extra bij.
88'
Voor Augsburg kende deze wedstrijd maar één opdracht, werken aan het zelfvertrouwen. De Bundeliga blijft topprioriteit, gezien de stand op de ranglijst aldaar. Die missie is geslaagd voor de thuisploeg, met als bonus dat overwinteren ook nog altijd een optie is gebleven.
85'
AZ doet zichzelf vanavond te kort, dat is wellicht het aller grootste understatement wat er te maken valt over deze wedstrijd. Zelf de kansen niet maken en te matig verdedigen bij de kansen van Augsburg. Dan ga je de wedstrijd niet winnen.
81'
Nog ruim tien minuten heeft AZ, maar de kans dat de Alkmaarders er nog drie gaan scoren is minimaal. Daarmee komt de uitschakeling voor AZ dit seizoen in Europa wel heel dichtbij. Er blijft nog wel een theoretische overwinteringskans, maar erg reëel lijkt die momenteel niet meer.
79'
Een duidelijkere publiekswissel dan dit komt er niet snel. De man van de drie doelpunten mag uit gaan rusten en het applaus van het publiek in ontvangst nemen.
78'
Wissel in bij FC Augsburg -> Tobias Werner
78'
Wissel uit bij FC Augsburg -> Raúl Bobadilla
76'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Guus Hupperts
76'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Alireza Jahanbakhsh
74'
Doelpunt voor FC Augsburg, 4:1 door Raúl Bobadilla
Een enorme fout van Van der Linden geeft Bobadilla de bal op de helft van AZ. Van der Linden lijkt het te herstellen, maar wint het persoonlijke duel niet. De maker van de eerste twee goals loopt alleen door naar Coutinho en schuift de bal simpel langs Coutinho voor de 4-1.
72'
Gele kaart voor Dominik Kohr (FC Augsburg)
Kohr breekt een snelle uitbraak van AZ op door Jahanbakhsh op het middenveld neer te leggen. Dat is goed voor de eerste kaart van de thuisploeg vanavond.
72'
Gele kaart voor Thom Haye (AZ Alkmaar)
Haye is enorm boos na een fopduik van zijn tegenstander Scheidsrechter Madden is daar niet zo van gediend en trakteert de invaller uit de eerste helft op een gele kaart.
70'
Komt AZ deze tegenslag nog te boven? De eerste minuten na de 3-1 lijkt het daar niet echt op.
66'
Doelpunt voor FC Augsburg, 3:1 door Dong-won Ji
AZ benut de kansen niet, Augsburg wel. Dat is het grote verschil vanavond. Ji komt aan de linkerkant opzetten na een ongelukkige opbal van Ortiz. Gouweleeuw kan Ji niet bijhouden en Van der Linden kan het gevaar ook niet stoppen. Een droge knal laag in de verre hoek is genoeg voor de derde treffer van Augsburg vanavond.
65'
Wissel in bij FC Augsburg -> Markus Feulner
65'
Wissel uit bij FC Augsburg -> Daniel Baier
64'
Luckassen schiet de bal laag in de muur en ziet daarmee het gevaar verloren gaan.
63'
Nu krijgt AZ een vrije trap op een interessante positie. Vincent Janssen wordt op een kleine tien meter buiten de zestien gestuit in een aanval. Van der Linden en Luckassen hebben zichzelf achter de bal geplaatst.
60'
Dit is niet normaal, AZ raakt wéér de lat! Ditmaal met een afstandsschot van Alireza Jahanbakhsh. Wat een pech voor de Alkmaarders.
58'
Uit de corner die volgt na de kans van Janssen krijgt Luckassen een dijk van een kopkans, maar hij schampt de bal in plaats van deze vol te raken. Gezien de vrijheid die hij had, is dit weer een grote kans die niet wordt benut.
57'
Janssen maakt een verkeerde beslissing. De spits heeft ineens heel veel ruimte in de zestien en staat schuin voor de doelman. Waar de lange hoek helemaal open ligt, mikt hij de bal richting de korte hoek, waar Hitz reddend op kan treden.
55'
Matavž is amper in het spel voorgekomen vanavond. Zijn bijdrage aan deze wedstrijd zit erop.
54'
Wissel in bij FC Augsburg -> Ja-cheol Koo
54'
Wissel uit bij FC Augsburg -> Tim Matavž
53'
Nu raakt AZ de lat! Het zit de ploeg uit Alkmaar vanavond niet mee. Gouweleeuw komt mee op en kaatst met Janssen. Op de rand van de zestien laat de spits de bal vallen waarna Gouweleeuw hard uithaalt, maar vol de lat raakt.
53'
Bij AZ is men blijkbaar ook niet tevreden over deze eerste minuten van de tweede helft, maar risico wordt er nog niet genomen. Met Ortíz voor Rienstra blijft de verdedigend ingestelde middenvelder gehandhaafd.
52'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Celso Ortíz
52'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Ben Rienstra
49'
In de eerste minuten na de rust lijkt Augsburg niet heel erg aangedaan van de late tegentreffer in de eerste helft. De thuisploeg is feller en aanvallender in de openingsfase van de tweede helft.
46'
Zonder wissels in de rust is de tweede helft in gang gebracht.
46'
45'
Op het aller laatste moment heeft AZ de eerste helft weten te redden. De bezoekers begonnen goed en raakte na tien minuten de paal. Maar na iets meer dan een half uur spelen stond Augsburg op 2-0, dankzij twee goals van Raúl Bobadilla. In de blessuretijd maakte Vincent Janssen een typische spitsengoal en maakt daarmee op voorhand de tweede helft zeer interessant.
45'
45'
Doelpunt voor AZ Alkmaar, 2:1 door Vincent Janssen
Wat een moment! Beter dan vlak voor rust kan je niet iets terug doen. Een diepe bal van Luckassen wordt door Janssen op waarde geschat. Hij neemt de bal met zijn borst aan en schiet hem door de benen van de doelman binnen.
45'
Er komt nog minimaal één extra minuut bij in de eerste helft.
44'
AZ straalt niet uit dat het hier deze achterstand nog om gaat buigen. Een afstandsschot van Janssen gaat hoog over en is eigenlijk typerend voor het vertrouwen wat AZ momenteel totaal niet lijkt te hebben,
41'
Wat een heerlijke counter van Augsburg! Op het moment dat AZ alleen maar aan aanvallen denkt, verliest Rienstra de bal en pikt Bobadilla deze op. Met buitenkant rechts stuurt bij Caiuby prachtig weg. De Braziliaan loopt goed door en schiet laag diagonaal in vanaf links. Zijn schot gaat, gelukkig voor AZ, net voor het doel langs.
39'
Verhaegh gaat in de opbouw in de fout. Via Van Overeem komt de bal op rechts voor de voeten van de overgestoken Jahanbakhsh, maar zijn schot stuit op de vuisten van doelman Marwin Hitz.
38'
Van den Brom grijpt in en haalt zijn topscorer eruit. De trainer lijkt hiermee een duidelijk signaal af te geven aan zijn ploeg, want Henriksen lijkt geen last te hebben van een blessure.
37'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Thom Haye
37'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Markus Henriksen
34'
Is dit al de definitieve beslissing en daarmee de goed als zekere uitschakeling van AZ? De ploeg speelt vaak leuk en goed verzorgd voetbal in de Europa League, maar dit seizoen wil het er maar niet echt uitkomen.
33'
Doelpunt voor FC Augsburg, 2:0 door Raúl Bobadilla
Weer Bobadilla! Vanaf de linkerkant dribbelt de maker van de 1-0 ongehinderd naar binnen. Hij mag in alle rust en vrijheid de bal goed voor zijn rechter leggen. Gouweleeuw steekt niet eens zijn been uit als Bobadilla goed diagonaal inschiet en Coutinho kansloos laat.
32'
Nog een klein kwartier heeft AZ om voor de rust iets aan de achterstand te doen. Maar op deze manier lijkt dat er niet in te zetten. De Alkmaarders spelen niet als één geheel, waardoor de ruimtes tussen de linies veel te groot worden.
28'
Jahanbakhsh, die in plaats van Dabney dos Santos een basisplaats heeft, speelt een uitermate ongelukkig eerste haf uur. De man die vanaf linksbuiten speel levert onnodig veel ballen in middels slordige passes.
26'
AZ staat onder druk en mag Coutinho nu bedanken. De doelman redt knap op een goede inzet van de thuisploeg, waarmee de 2-0 (vooralsnog?) uitblijft.
25'
Coutinho zette bij de goal de muur dusdanig neer dat hij de bal pas heel laat aan zag komen. Deze leek door de doelman echter niet geheel onhoudbaar. Een zure constatering.
24'
Doelpunt voor FC Augsburg, 1:0 door Raúl Bobadilla
Bobadilla schiet de vrije trap er prachtig via de onderkant van de lat in. Vanaf ongeveer dezelfde positie als dat Trochowski dat in Alkmaar deed, komt AZ nu wederom op achterstand.
23'
Verhaegh komt mee op stomen en lijkt zo door te kunnen lopen richting het doel van Coutinho. Net buiten de zestien wordt hij gestuit, ten koste van een gevaarlijke vrije trap.
21'
Gele kaart voor Ben Rienstra (AZ Alkmaar)
Rienstra probeert de bal bij Ji te ontfutselen, maar zet zijn tackle ongelukkig in. Nadat hij blijft haken in het gras raakt hij geen bal, maar wel de enkel. Een terechte kaart.
19'
AZ is op zijn tijd slordig. Zowel in het drukzetten als in de opbouw gaan er soms te veel kleine dingen fout, waarmee ze het Augsburg te makkelijk maken.
16'
Na een kwartier spelen zijn beide ploegen nog in evenwicht. AZ was het dichtst bij een treffer met het schot tegen de paal, maar Augsburg zoekt op de momenten dat het kan ook goed de ruimtes.
13'
Het is niet te hopen dat de bal tegen de paal van zojuist de trend van de avond gaat worden. In de eerste confrontatie met Augsburg mistte AZ ook te veel kansen, waar het middels één vrije trap van de Duitsers de rekening voor gepresenteerd kreeg.
10'
AZ raakt de paal! AZ stoomt op en weet Markus Henriksen in de zestien aan de bal te krijgen. Hij ontvangt deze met zijn rug naar het doel, maar draait snel en schiet ineens. Hij ziet de bal via de paal weer terug het veld in stuiteren.
9'
De openingsfase kent weinig spannende momenten. Beide ploegen mogen vandaag absoluut niet verliezen en dat straalt ook wel enigszins van het speelbeeld af.
6'
Het eerste speldenprikje van AZ komt uit een indraaiende vrije trap. Deze valt op het hoofd van Janssen, maar die geeft de bal geen kracht mee en kopt hem eenvoudig in de handen van de doelman.
3'
In de eerste paar minuten is het de thuisploeg die de bal in het bezig heeft. Augsburg probeert de wedstrijd snel onder controle te krijgen in het eigen stadion.
1'
De bal rolt in Duitsland. De erop-of-eronder wedstrijd voor AZ is onderweg.
1'
De vierde groepswedstrijd in de Europa League is een cruciaal duel voor AZ. De ploeg die het in deze competitie de afgelopen jaren vaak helemaal niet onaardig heeft gedaan, staat er met drie punten uit drie wedstrijd niet heel goed voor. Weet AZ zich in Duitsland vanavond terug in de poule te knokken? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

FC Augsburg
FC Augsburg is de hekkensluiter van de Duitse Bundeliga en kent in de competitie vooralsnog dus een niet al te best seizoen. Met ook slechts drie punten uit de eerste drie duels in de Europa League lift is de returnwedstrijd van vanavond ook voor Augsburg een cruciale. Een nederlaag met eigenlijk koste wat kost worden voorkomen, om uitschakeling te voorkomen. Maar daarvoor zal de ploeg wel anders moeten spelen dan in Alkmaar. Augsburg won daar wel met 0-1, maar was zeker niet de meerdere van AZ. De tweede overwinning van die Europese seizoen zal mogelijk moeten worden behaald zonder Jan-Ingwer Callsen-Bracker, die kampt met een rugblessure. Of de verdediger mee kan spelen, zal pas op het laatste moment worden besloten.

AZ Alkmaar
De boodschap van trainer John van den Brom voorafgaand aan de wedstrijd van vanavond is duidelijk. “We hebben iets goed te maken”. Hiermee doelt Van den Brom zowel op de nederlaag tegen Augsburg in eigen huis als op de nederlaag in eigen huis tegen NEC van afgelopen weekend. Hij liet weten dat beide ploegen niets aan een gelijkspel hebben. De verwachting is dat de wedstrijd veel zal gaan lijken op de wedstrijd in Alkmaar, alleen hoopt Van den Brom vanavond uiteraard op een andere uitslag. De overwinning van PSV afgelopen dinsdag is een grote steun voor AZ. Daaruit werd duidelijk dat het voor een Eredivisieploeg absoluut niet onmogelijk is om een goed reultaat te boeken tegen een ploeg uit de Bundeliga. In tegenstelling tot afgelopen weekend kan AZ vanavond niet beschikken over Mounir El Hamdaoui, die tot aan de winterstop niet speelgerechtigd is voor AZ in de Europa League.

De wedstrijd staat vanmiddag onder leiding van de Schotse scheidsrechter Bobby Madden. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.