06.11.2015 13:50

Van den Brom moest Henriksen wel wisselen

AZ ging donderdagavond pijnlijk onderuit in de Europa League. In Duitsland werd het maar liefst 4-1 tegen FC Augsburg. Markus Henriksen maakte minder dan de helft van het duel mee, aangezien hij zich voor rust al liet wisselen. John van den Brom kon niet anders.

Henriksen is dit seizoen een belangrijke schakel op het middenveld van AZ, maar tegen FC Augsburg kon de voetballer niet meer. De problemen ontstonden al voor de wedstrijd, geeft Van den Brom toe. "Markus werd misselijk in de warming-up. Dat gaf hij aan", vertelt hij aan RTV Noord-Holland.

"Maar hij wilde het wel proberen, hij is belangrijk voor de ploeg", legt de eindverantwoordelijke bij AZ de basisplaats van de Noor uit. "Uiteindelijk vroeg hij zelf om een wissel. Dat was wel jammer." Toen Henriksen het veld verliet stond AZ al met 2-0 achter. Vincent Janssen maakte vlak voor rust de aansluitingstreffer, maar in de tweede helft ging het alsnog mis. AZ raakte nog twee keer de lat, maar FC Augsburg sloeg genadeloos toe via Raúl Bobadilla en Dong-won Ji.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner