23.10.2015 14:15

Henriksen: "Moeten nu winnen in Duitsland"

Joris van Overeem (l.), Vincent Janssen (m.) en Markus Henriksen balen, nadat AZ vlak voor rust een tegentreffer moet slikken. FC Augsburg scoort via Piotr Trochowski. (22-10-2015)

AZ heeft het zichzelf in de Europa League meer dan lastig gemaakt, door de thuiswedstrijd tegen FC Augsburg met 0-1 te verliezen. Markus Henriksen beseft dat het erg moeilijk gaat worden voor zijn ploeg en eist dan ook een overwinning in Duitsland.

"Het is nu aan ons, wij zullen het moeten doen. Het is zeker mogelijk, maar makkelijk is het niet", vertelt een teleurgestelde middenvelder na de verloren wedstrijd in de Europa League. "Nu wordt het iets lastiger en moeten we winnen in Duitsland", kijkt Henriksen met AZFanpage naar de komende wedstrijd in Europees verband. De rollen zijn dan omgedraaid in elk opzicht, aangezien AZ dan een uitwedstrijd speelt tegen FC Augsburg en het opeens de Nederlanders zijn die een resultaat moeten behalen.

In Alkmaar was een rake vrije trap van Piotr Trochowski voldoende voor de Duitse overwinning. Niet geheel verdiend volgens Henriksen. "We speelden niet onze beste wedstrijd, maar we waren nog steeds beter dan Augsburg. We verdienden ook om te winnen, alleen maken wij onze kansen niet af en zij scoren een fantastische vrije trap."