04.11.2015 14:45

AZ neemt twintig spelers mee naar Duitsland

AZ neemt geen risico in de Europa League. De Eredivisionist speelt aankomende donderdag tegen FC Augsburg en er reizen twintig spelers mee naar de Oosterburen. Het duel is, na de eerdere nederlaag in Nederland (0-1), cruciaal voor AZ.

De ploeg staat namelijk samen met de Duitse tegenstander op drie punten in groep L. De winnaar van de wedstrijd in de WWK ARENA heeft nog een prima kans om te overwinteren in Europa, de verliezer zal op een klein wonder moeten hopen tijdens de resterende wedstrijden in de Europa League.

Bij de selectie van AZ moeten nog twee man afvallen, aangezien er slechts achttien namen op het wedstrijdformulier passen. Derde doelman Nick Olij is hoogstwaarschijnlijk de eerste afvaller, maar daarnaast lijkt John van den Brom te moeten kiezen tussen aanvallers Guus Hupperts en Robert Mühren. De wedstrijd tussen FC Augsburg en AZ begint om 21.05.

Mounir El Hamdaoui zit overigens niet bij de selectie. De spits, die afgelopen weekend zijn rentree maakte in de Eredivisie, is in Europa nog niet speelgerechtigd. AZ kan hem bij eventuele overwintering in Europa alsnog toevoegen aan de spelerslijst.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner