24.06.2016 19:05

VIDEO: Baker meldt langer verblijf bij Vitesse

Vitesse-middenvelder Lewis Baker (l.) miste een strafschop tegen SC Cambuur, maar kan er achteraf om lachen met doelman Eloy Room (r.). (30-08-2015)
Vitesse-middenvelder Lewis Baker (l.) miste een strafschop tegen SC Cambuur, maar kan er achteraf om lachen met doelman Eloy Room (r.). (30-08-2015)

Lewis Baker wordt, net als de Braziliaan Nathan, ook volgend seizoen gehuurd van Chelsea. De tweebenige middenvelder kende een goed eerste seizoen in Arhhem, stond vaak in de basis en scoorde het mooiste doelpunt van 2015/2016 van Vitesse. Beide partijen waren tevreden met elkaar en dus is er een overeenkomst gesloten voor een nieuwe leenperiode.

Via een videobericht op Twitter bracht Baker het nieuws bij de fans. "Hoi iedereen! Ik ben blij dat ik mag zeggen dat ik dit seizoen terugkeer bij Vitesse. Hopelijk spelen we een goed seizoen", vertelde de middenvelder. Op de website van de club legde de Engelsman zijn keuze uit om nog een seizoen terug te keren in Arnhem

"Er was interesse van verschillende andere clubs afgelopen zomer. Samen met mijn familie en Chelsea heb ik de opties besproken en we geloofden allemaal dat nog een jaar bij Vitesse de beste optie was. De supporters zijn vorig seizoen heel goed voor mij geweest en ook dat heb ik meegenomen in mijn afweging", zei Baker, die 31 keer mee deed in de Eredivisie.

"Ik wil mij blijven ontwikkelen en verbeteren om hopelijk een sterk seizoen te spelen. Ik kijk er naar uit om te spelen onder de nieuwe hoofdtrainer en ik hoop bij te kunnen dragen aan het succes van de club", ging de 21-jarige speler verder.

Ook technisch directeur Mo Allach was in zijn nopjes. "Wij zijn blij dat we Lewis hebben kunnen overtuigen om nog een jaar voor Vitesse uit te komen. De kwaliteiten van Lewis zijn bij ons bekend. Met zijn komst hebben we een sterk en goed bezet middenveld. Wij zien het als een volgende stap in de prettige samenwerking met Chelsea, dat we naast Nathan ook Lewis voor een tweede seizoen kunnen verwelkomen."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner