25.08.2018 17:19

Weghorst ontsnapt aan rood na ingrijpen VAR

Wout Weghorst kende zaterdagmiddag een bewogen debuut in de Bundesliga. Zijn ploeg VfL Wolfsburg speelde lange tijd met een man meer tegen Schalke 04 na een overtreding op Weghorst, terwijl hij even later zelf aan een rode kaart ontsnapte dankzij de VAR.

De 26-jarige spits mocht bij het openingsweekend van de Bundesliga in de basis aantreden tegen Schalke 04 na zijn overstap van AZ. Weghorst was meteen nadrukkelijk aanwezig. Tegenstander Matija Nastasić kreeg rood na een charge met gestrekt been op hem en moest het veld verlaten.

Even later dacht Weghorst zelf ook de rode prent te krijgen, maar de VAR greep in. Scheidsrechter Patrick Ittrich had de kaart al getrokken na een beuk van Weghorst, maar na het bekijken van de tv-beelden werd rood ingeruild voor geel.


Lees ook: Memphis blijft uitblinken: beste in de Ligue 1


Met elf tegen tien man kan Wolfsburg de zege ternauwernood over de streep trekken. John Brooks kopte Die Wölfe voor rust op voorsprong, maar was in de slotminuten de schlemiel door een strafschop te veroorzaken. Nabil Bentaleb schoot vanaf elf meter raak: 1-1. Het kwam toch nog goed voor de thuisploeg, Daniel Ginczek maakte het winnende doelpunt: 2-1.

Weghorst was de enige Nederlander op het veld, terwijl Wolfsburg-trainer Bruno Labbadia flink wat keuze heeft. Jeffrey Bruma en Riechedly Bazoer zaten op de tribune, Paul Verhaegh bleef de gehele wedstrijd op de bank.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner