03.03.2019 13:58

VIDEO: ex-Eredivisionisten meteen los in de MLS

De Major League Soccer (MLS) is zaterdagnacht van start gegaan. Dat was een feest der herkenning met verschillende voormalig Eredivisionisten op de velden, waar een aantal ook nog tot scoren kwam.

Zlatan Ibrahimović eindigde in zijn debuutseizoen tweede op de topscorerslijst, achter Josef Martínez van Atlanta United FC. De Venezolaan staat onder contract bij de ploeg van Frank de Boer en komt pas zondagnacht in actie. Ibrahimović gaf met de winnende treffer namens Los Angeles Galaxy tegen Chicago Fire een startschot aan een nieuwe doelpuntenstrijd. Hij kopte tien minuten voor tijd de 2-1 eindstand tegen de touwen.

Een andere oud-Eredivisionist heeft zich bovenaan de topscorerslijst genesteld met twee doelpunten. Michael Bradley speelde tussen 2006 en 2008 voor sc Heerenveen, maar staat inmiddels onder contract bij Toronto FC. Hij hielp zijn ploeg op weg naar een 1-3 zege op het Philadelphia Union van Haris Medunjanin (ex AZ en Sparta) door de eerste twee doelpunten van de wedstrijd te maken. Het was in 2015 voor het laatst dat de middenvelder meer dan één doelpunt in een geheel seizoen wist te maken, dus de dubbelslag zal ook voor hemzelf als een verrassing komen.

Leerdam en Lodeiro vs. Tyton
Przemysław Tytoń, voormalig doelman van Roda JC en PSV, moest liefst vier keer vissen tegen het Seattle Sounders van Kelvin Leerdam (Feyenoord en Vitesse) en Nicolás Lodeiro (Ajax). Tyton zag zijn FC Cincinnati nog op voorsprong komen, maar Leerdam maakte gelijk. Na een assist van Lodeiro op de 2-1, liep Seattle Sounders vervolgens uit naar een 4-1 zege.

Vitesse-Georgiërs verliezen
Met Guram Kashia en Valeri Qazaishvili in de basis heeft San Jose Earthquakes een nederlaag geleden tegen Impact de Montréal: 1-2. En dat terwijl de thuisploeg nog wel op voorsprong kwam dankzij een assist van Qazaishvili. Danny Hoesen kwam ook nog in het veld om de nederlaag te voorkomen, maar hij kon het verschil niet meer maken.

Rusnák schiet raak
Albert Rusnák heeft zijn Real Salt Lake aan een punt geholpen tegen Houston Dynamo: 1-1. De oud-speler van FC Groningen en SC Cambuur maakte vlak voor rust de openingstreffer. Het ligt in de lijn der verwachting dat de Slowaakse aanvaller het net nog wel vaker zal vinden dit seizoen. Vorig jaar kwam hij namelijk tot het tien doelpunten, waarmee hij de tweede clubtopscorer werd.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner