23.01.2019 11:00

VIDEO: S. De Jong raakt geblesseerd bij winnende treffer

Siem de Jong was goed op dreef bij Sydney FC, maar heeft een vervelende tegenslag te verduren gekregen. De middenvelder raakte geblesseerd toen hij de winnende treffer tegen Wellington Phoenix binnen schoot.

De laatste negen wedstrijden kwam De Jong in actie bij zijn Australische club, waar hij woensdagochtend (Nederlandse tijd) zijn derde doelpunt van het seizoen maakte. Na een klein half uur spelen viel de bal plots voor zijn voeten uit een vrije trap en kon hij de bal binnen schuiven. In een ultieme poging het doelpunt te verijdelen, maakte Andrew Durante een tackle op de enkel van De Jong. De 25-jarige huurling van Ajax - met een contract tot medio 2020 in Amsterdam - moest onmiddellijk het veld verlaten.


Lees ook: RKC krijgt meer dan jaarbegroting bij transfer De Jong


De ernst van de kwetsuur is nog onduidelijk, daar heeft Sydney FC nog geen uitspraken over gedaan. De Jong werd de laatste jaren al vaker geteisterd door blessureleed. Bij Newcastle United liep hij een klaplong en een dijbeenblessure op, waardoor zijn avontuur in de Premier League met vier basisplaatsen nooit echt van de grond kwam. Vervolgens hield een kuitblessure hem in Nederland bij PSV en Ajax aan de kant, terwijl zijn verblijf in Australië amper was begonnen of De Jong miste al vijf wedstrijden door een hamstringblessure. Na een goede en fitte periode heeft hij nu pech met zijn enkel.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner