21.07.2018 20:03

VIDEO: 17-jarige Nederlander scoort tegen PSG

Joshua Zirkzee is pas net zeventien jaar oud, maar hij scoorde zaterdagavond al voor het eerste van Bayern München tegen Paris Saint-Germain (3-1). De jongeling is mee op trainingskamp met de ploeg van Niko Kovač.

In Oostenrijk maakte Zirkzee zijn officieuze debuut voor de hoofdmacht van Bayern München. Bij een 1-1 stand kwam hij binnen de lijnen en Zirkzee pikte meteen zijn doelpunt mee. In de 78ste minuut zette hij de 3-1 eindstand op het scorebord:

Vorig jaar verruilde Zirkzee de jeugdopleiding van Feyenoord voor die van Bayern München. De B-junior speelde toen ook pas net één seizoen in Rotterdam, aangezien Feyenoord hem weer had overgenomen van ADO Den Haag. De stap naar het buitenland is tot dusverre een groot succes. In zestien wedstrijden voor de jeugdploeg van Bayern München maakte de spits al vijftien doelpunten, en dat in zijn eerste seizoen.


 

Lees ook: Tien Nederlandse talenten bij buitenlandse topclubs


De club heeft de potentie van Zirkzee ook opgemerkt en door de afwezigheid van vele WK-gangers mag hij zich dan ook laten gelden bij het eerste elftal. Met deze treffer liet hij zich meteen van zijn beste kant zien. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen speelt Bayern München ook nog tegen Juventus, Manchester City en Manchester United.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner