08.12.2019 10:10

Wereldgoal Suárez was een kopie van Kluivert

FC Barcelona zette zaterdagavond een galavoorstelling neer tegen RCD Mallorca: 5-2. Lionel Messi maakte een hattrick, maar hoogtepunt was de goal van Luis Suárez. Op aangegeven van Frenkie de Jong hakte hij de bal tegen de touwen.

Messi toonde voor de wedstrijd zijn zesde Gouden Bal aan het publiek en Camp Nou en liet vervolgens ook zien waarom hij tot winnaar werd gekozen. Met zijn vierde hattrick van dit kalenderjaar nam de Argentijn zijn ploeg bij de hand en passeerde hij Cristiano Ronaldo met de meeste hattricks in de geschiedenis van de Primera División: 35. Antoine Griezmann, op aangeven van doelman Marc-André Ter Stegen, en Suárez waren de overige doelpuntenmakers aan de zijde van FC Barcelona.

De goal van Suárez kwam tot stand dankzij De Jong, die al combinerend de Uruguayaan vrijspeelde. Er was nog wel een staaltje individuele klasse van de spits nodig om de Nederlander met een assist op het wedstrijdformulier te krijgen. Suárez hakte de bal achter de kansloze doelman van Mallorca. Zo maakte hij zijn achtste goal van de competitie, waar De Jong zijn tweede assist kon bijschrijven.

Volgens Suárez zelf was dit de mooiste goal uit zijn carrière:

Het absolute werelddoelpunt, waar een geweldige aanval aan vooraf ging, had veel weg van een doelpunt twintig jaar geleden. Toen was het Patrick Kluivert die de doelman van Mallorca verschalkte met de hak. De Nederlander was die avond goed voor twee doelpunten, maar Barça verloor wel: 3-2.

De Jong in bloedvorm
De Jong dartelde mee in de voetbalshow van FC Barcelona. De middenvelder kreeg na ruim een uur voetballen rust, maar had aan die tijd genoeg om indruk te maken. 96,2 procent van zijn passes bereikte een medespeler, dit seizoen deed hij dat maar eenmaal beter. Thuis tegen Valencia (5-2) leed hij geen enkele keer balverlies met een pass en was het slagingspercentage 100 procent. Ook maakte Jong nog indruk met deze kenmerkende demarrage door het hart van het middenveld:

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner