27.05.2018 09:22

VIDEO: Armenteros met Bergkampiaans doelpunt

Samuel Armenteros speelt sinds de winter op huurbasis voor het Amerikaanse Portland Timbers. De voormalig spits van Heracles Almelo, Willem II en Feyenoord liet zich gelden in de MLS met een fenomenaal doelpunt.

Armenteros heeft inmiddels al een flinke lijst clubs achter zijn naam staan. In de Eredivisie was hij succesvol bij Heracles Almelo, waar hij een koningskoppel vormde met de Braziliaan Everton. Een stap hogerop, bij RSC Anderlecht en Feyenoord, liep minder goed af. Via Willem II en Qarabağ FK kwam Armenteros terug bij Heracles Almelo, waar hij vorig jaar het beste seizoen uit zijn carrière had (19 treffers).

De stap naar het buitenland liep in de zomer opnieuw niet goed af. De Italiaanse promovendus Benevento Calcio haalde de spits, maar na negen wedstrijden en één doelpunt werd hij in de winter alweer verhuurd. Bij Portland Timers moet de 28-jarige Zweed het nog vooral met invalbeurten doen, maar tegen Colorado Rapids kreeg hij weer eens een kans in de basis.

Van die beslissing zal trainer Giovanni Savarese geen spijt hebben gehad. Armenteros maakte twee doelpunten in het met 3-2 gewonnen duel, waarvan één absolute wereldgoal. De vooractie doet Bergkampiaans aan en is wonderschoon, de afronding is vervolgens ook nog heel fraai.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner