05.01.2017 11:31

VIDEO: Manu op meerdere posities inzetbaar

Trainer Hans de Koning geeft de spelers van Go Ahead Eagles tijdens het uitduel met Heracles Almelo. (19-11-2016)
Trainer Hans de Koning geeft de spelers van Go Ahead Eagles tijdens het uitduel met Heracles Almelo. (19-11-2016)

Het is duidelijk wat men van Elvis Manu verwacht bij Go Ahead Eagles. De huurling moet voor de doelpunten zorgen in Deventer, maar onduidelijk is vanaf welke positie. Hans de Koning beseft dat hij met Manu een alleskunner in huis heeft.

"Elvis is een speler die dynamisch is en sterk vanaf de zijkant. Hij kan echter ook achter de spits spelen en hij kent scorend vermogen", stelt De Koning in gesprek met Voetbal.com. "Dat is wat ons ontbeerde in de laatste weken. We voetballen wel met iedere club mee, maar het gaat uiteindelijk om het maken van de goals. Daar is Manu voor aangetrokken."

De vraag is waar Manu wordt ingezet na de winterstop. "Hij kan op meerdere posities terecht. Hij kan op negen spelen, op elf of tien. Het is net hoe we willen spelen, dat is elke week weer anders." In het verleden was Manu vaak te vinden op de linkerflank, waar hij voor onder meer Feyenoord en SC Cambuur speelde.

"Hij heeft een voorkeur voor de linkerkant, met zijn rechterbeen. Daar moet je natuurlijk naar luisteren. Het is belangrijk dat het klikt in het team en dat hij zijn steentje kan bijdragen." Go Ahead Eagles hervat het seizoen op 13 januari met een thuiswedstrijd tegen AZ. De club staat momenteel onderaan in de vaderlandse competitie.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner