19:00 uur
Molde FK
1:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Donny van de Beek 14. / Kopbal  (Ricardo van Rhijn)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Harmeet Singh 29. / Schot met rechts  (Daniel Hestad)

90'
Ajax begon in de tweede helft wederom niet al te best. Pas na het inbrengen van Bazoer en El Ghazi veranderde er wat aan het spelbeeld van de wedstrijd. El Ghazi raakte vlak nadat hij was ingevallen de lat. Een kwartier voor tijd kwam er wat hoop toen bleek dat Celtic op gelijke hoogte was gekomen tegen Fenerbahçe. Die hoop werd echter niet omgezet in doelpunten, waardoor het bij Ajax-Molde 1-1 bleef. Ook die andere wedstrijd tussen Fenerbahçe en Celtic bleef gelijk. Ajax kan zich gaan richten op de Eredivisie, want het is uitgeschakeld in de Europa League.
90'
90'
Gele kaart voor Jaïro Riedewald (AFC Ajax)
Riedewald duwt Gulbrandsen, nadat hij een overtreding heeft begaan op Dijks. Voor die actie krijgt Riedewald geel.
90'
Gele kaart voor Fredrik Gulbrandsen (Molde FK)
Gulbrandsen wordt voorbij gespeeld door Dijks en haalt de back dan van achteren neer. Hij krijgt daarvoor geel.
90'
De extra speeltijd bedraagt drie minuten.
90'
Geel-rode kaart voor Nemanja Gudelj (AFC Ajax)
Gudelj is te laat bij de bal en beukt Mohamed Elyounoussi buiten de lijnen. Het is zijn tweede gele kaart en hij moet met rood van het veld.
88'
Molde trekt zich terug rond de eigen zestien en neemt alle tijd. De Noren vinden een gelijkspel in de ArenA wel voldoende.
85'
Nog vijf minuten officiële speeltijd. Kan Ajax de winst nog naar zich toetrekken?
81'
Een afvallende bal vanuit een corner wordt ineens op de pantoffel genomen door Ajax-middenvelder Bazoer, maar dat schot gaat huizenhoog over.
79'
Daar is Molde toch nog even gevaarlijk. Een indraaiende vrije trap komt op het hoofd van Per-Egil Flo, maar zijn kopbal belandt precies in de handen van Cillessen.
78'
Ook Ajax wisselt voor de laatste maal. Viktor Fischer heeft het veld verlaten en voor hem komt Lasse Schöne binnen de lijnen.
78'
Wissel in bij AFC Ajax -> Lasse Schöne
78'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Viktor Fischer
76'
Molde heeft voor het laatst gewisseld. Eirik Hestad is binnen de lijnen gekomen voor Mattias Moström.
76'
Wissel in bij Molde FK -> Eirik Hestad
76'
Wissel uit bij Molde FK -> Mattias Moström
75'
Celtic komt gelijk tegen Fenerbahçe
In de andere wedstrijd heeft Celtic de stand gelijk gebracht. Kris Commons is daar de doelpuntenmaker. Het Ajax publiek krijgt dat ook door en gaat opnieuw achter de ploeg staan.
74'
Mooie aanval van Ajax. En dat werd wel weer een beetje tijd ook. Een voorzet van Ajax komt bij Klaassen die de bal ineens met de hak doorspeelt op El Ghazi. De invaller mist echter kracht in het schot.
70'
Gele kaart voor Davy Klaassen (AFC Ajax)
Klaassen beklaagt zich bij de scheidsrechter en ontvangt daarvoor ook een gele kaart. Milik haalt Klaassen weg bij de scheidsrechter en lacht het optreden van de arbiter weg.
70'
Gele kaart voor Arkadiusz Milik (AFC Ajax)
Milik krijgt het tweede geel van de wedstrijd. Hij gaat er stevig in bij zijn tegenstander, maar heel veel was er ook niet aan de hand.
69'
Bij de andere wedstrijd in de poule moet Fenerbahçe met tien man verder. De Braziliaanse middenvelder Diego heeft daar rood ontvangen.
67'
El Ghazi schiet op de lat
De invallers brengen wat dreiging bij Ajax. Bazoer speelt de bal breed richting El Ghazi die vanaf de rand van de zestien op de lat schiet.
64'
Donny van de Beek is de volgende Ajacied die naar de kant gaat. Hij wordt vervangen door Riechedly Bazoer.
64'
Wissel in bij AFC Ajax -> Riechedly Bazoer
64'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Donny van de Beek
62'
Inmiddels in Amin Younes naar de kant gegaan bij Ajax. Anwar El Ghazi is in de ploeg gekomen.
62'
Wissel in bij AFC Ajax -> Anwar El Ghazi
62'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Amin Younes
62'
Gele kaart voor Nemanja Gudelj (AFC Ajax)
Gudelj ontvangt het eerste geel van de wedstrijd voor een overtreding op Singh. Hij plant zijn arm in het gezicht van zijn tegenstander.
58'
Aan de andere kant is het Mohamed Elyounoussi die goed naar binnen trekt in de zestien van Ajax, maar wanneer hij schiet wordt zijn schot geblokt door een verdediger van Ajax.
57'
En voor de derde maal probeert Nemanaje Gudelj het met een schot van afstand. Dit is wel veruit de slechtste poging. De bal gaat meters naast het doel van Ethan Horvath.
55'
Viktor Fischer begint aan een solo vanaf de zijlijn en trekt naar binnen. Hij passeert twee a drie spelers en schiet dan op doel. Nou ja, over het doel om precies te zijn.
54'
Inmiddels is Anwar El Ghazi ook begonnen aan zijn warming-up. De vleugelaanvaller keert langzaam aan terug van een enkelblessure en maakt wellicht straks weer wat minuten.
52'
Fredrik Gulbrandsen komt in het veld bij Molde FK. Hij vervangt Ola Kamara in de aanval.
52'
Wissel in bij Molde FK -> Fredrik Gulbrandsen
52'
Wissel uit bij Molde FK -> Ola Kamara
51'
Ook de eerste kans voor Ajax is een feit. Viktor Fischer krijgt de bal buiten de zestien, maar krijgt de bal iets te ver onder zich, waardoor schieten lastig is. Zijn inzet gaat naast.
49'
Eindelijk komt Younes weer eens langs zijn tegenstander. Via de buitenkant snelt hij langs Per-Egil Flo, daarna krijgt hij de bal per ongeluk tegen zijn hand en kan hij de aanval niet voortzetten.
49'
Ook in de tweede helft is de eerste kans voor Molde. Na een dubbele schaar besluit Etzaz Hussain de bal met links richting de korte hoek te schieten, maar Jasper Cillessen laat zich niet verrassen.
46'
Milik en Klaassen hebben de tweede helft in gang gezet. Geen wissels aan beide kanten.
46'
45'
Molde begon goed in de Amsterdam ArenA, maar het was de thuisploeg dat door een prachtige kopbal van Donny van de Beek op voorsprong kwam. Even daarna leek Ajax bijna op 2-0 te komen maar een schot van Gudelj belandde op de lat. Na een half uur spelen trok oud-Feyenoorder Harmeet Singh de stand gelijk, nadat Van Rhijn de bal nog even toucheerde en Cillessen kansloos liet. Fenerbahçe staat in de andere wedstrijd ook op voorsprong. De kans dat Ajax doorgaat is nihil.
45'
45'
Na de 1-1 lijkt het vertrouwen bij de Amsterdammers plots, volledig weggeëbd. Het tempo is laag en veel foutieve passes.
45'
De officiële speeltijd van de eerste helft zit erop. Er komen drie minuten bij aan extra speeltijd.
41'
Slecht nieuws voor Ajax
Fenerbahçe is op voorsprong gekomen tegen Celtic. Lazar Marković is de doelpuntenmaker.
40'
Milik is nog amper in het spel betrokken. De spits van de Amsterdammers krijgt weinig ballen in de voet en de voorzetten gaan vaak over de Poolse spits heen.
37'
Hier en daar wat gefluit vanaf de tribunes wanneer Ajax een paar minuten de ballen rustig over en weer tikt in de achterhoede.
35'
Gudelj probeert het voor de tweede keer van afstand, wanneer Fischer de bal herovert vlak voor de goal van Molde. Het schot van de middenvelder gaat een metertje naast.
33'
Dijks krijgt een reprimande van de arbiter. De Oekraïense scheidsrechter geeft de back zijn laatste waarschuwing.
31'
Ajax kan weer opnieuw beginnen. De stand bij Fenerbahçe-Celtic is nog 0-0.
29'
Doelpunt voor Molde FK, 1:1 door Harmeet Singh
Een lage corner komt voor de voeten van invaller Daniel Hestad. De aanvoerder legt de bal terug richting de zestien waar Harmeet Singh de bal dwars door het midden schiet. De bal wordt nog licht getoucheerd door Van Rhijn, waardoor Cillessen de verkeerde kant op gaat.
28'
Prima redding Jasper Cillessen
Mohamed Elyounoussi trekt naar binnen en schiet de bal met zijn rechter richting de verre hoek, maar CIllessen redt knap.
28'
Flo is inmiddels weer binnen de lijnen gebracht en Molde is weer compleet. De back kan de wedstrijd doorzetten zo lijkt het.
26'
Weer een blessuregeval bij Molde. Nu is het de man van de voorzet, Per-Egil Flo, die een blessure heeft. Hij grijpt naar zijn ribben, onmiddelijk lopen er wat wisselspelers warm.
25'
Prima aanval van Molde FK. Per-Egil Flo krijgt de bal aan de linkerkant in de loop, geeft dan een vroege voorzet richting de zestien. Daar komt Ola Kamara voor zijn tegenstander en probeert binnen te tikken, maar Cillessen redt.
23'
Van Rhijn is mee in de aanval getrokken en wordt gevonden door Van de Beek. De vleugelverdediger legt de bal terug richting de zestien, waar Klaassen in komt lopen. Hij schiet de bal ineens, maar mist volledig.
20'
Aanvoerder Toivio, die met zijn hoofd tegen het hoofd van Donny van de Beek aankwam, heeft het veld verlaten. Hij kan niet verder. Daniel Hestad is zijn vervanger een neemt ook de aanvoerdersband over.
19'
Wissel in bij Molde FK -> Daniel Hestad
19'
Wissel uit bij Molde FK -> Joona Toivio
18'
Pegel van Gudelj belandt op de lat
Van een metertje of 25 probeert Nemanja Gudelj een geplaatst schot. De bal gaat hoog en doelman Horvath is kansloos. Geluk heeft de doelman wel, de bal spat uiteen op de lat.
15'
Bij de goal van Van de Beek heeft de middenvelder wel een blessure opgelopen. Hij komt met zijn hoofd tegen het hoofd van een tegenstander aan en moet net boven zijn oog gehecht worden.
14'
Doelpunt voor AFC Ajax, 1:0 door Donny van de Beek
Een afgeslagen vrije trap komt voor de voeten van Ricardo van Rhijn. Die legt de bal even goed en brengt de bal opnieuw de zestien in. Van de Beek kopt de bal dan vanaf de rand van de zestien met een boog over de doelman van de tegenstander heen.
12'
Etzaz Hussain ontdoet zich knap van twee spelers en gaat dan richting de zestien van Ajax. Net daarbuiten wil hij op doel schieten, maar raakt dan de rug van zijn medespeler.
10'
De Ajax supporters zijn goed te horen in de beginfase van de wedstrijd. De Amsterdammers op het veld zullen de steun ook hard nodig hebben vandaag.
6'
Prima individuele actie van Amin Younes. Hij dolt zijn tegenstander ter hoogte van de achterlijn, geeft dan strak en hoog voor, maar niemand bij de tweede paal die de bal in ontvangst kan nemen.
5'
Kamara scoort, maar het doelpunt is afgekeurd.
Molde-spits Ola Kamara wordt in de diepte gestuurd, omspeelt Cillessen en schiet de bal dan rustig in het doel, maar dat was allemaal niet nodig. Kamara stond een metertje buitenspel. Het feestje gaat dus niet door.
3'
De eerste dreiging komt van de Noorse club. Molde krijgt een vrije trap na een overtreding van Ricardo van Rhijn. Nadat de voorzet afslaat, probeert Elyounoussi het, maar hij schiet naast.
2'
De eerste overtreding van de wedstrijd komt op naam van Joël Veltman. De centrale verdediger begaat een overtreding op Mohamed Elyounoussi.
1'
Molde FK is begonnen aan de wedstrijd in Amsterdam. De aftrap werd onder andere verricht door oud-Feyenoorder Harmeet Singh.
1'
De spelers betreden het veld van de Amsterdam ArenA. De komende twee uur zijn belangrijk. Gaat Ajax naar de volgende ronde van de Europa League? of neemt de ploeg van Frank de Boer voortijdig afscheid van het toernooi? Volg het hier live!
Ajax begint vanavond tegen Molde FK met twee wijzigingen in de opstelling. Vanwege de schorsing van Kenny Tete speelt Ricardo van Rhijn op de bank positie. Riedewald keert terug in de basis, afgelopen weekend tegen sc Heerenveen was de verdediger geschorst en verving Nick Viergever hem. Nu moet Viergever plaatsnemen op de bank, naast Anwar El Ghazi en Riechedly Bazoer. Fran de Boer geeft namelijk de voorkeur aan Amin Younes en Donny van de Beek.

Bij Molde FK ook wat wijzigingen. Vier om precies te zijn. Trainer Ole Gunnar Solksjær kan vanavond geen beroep doen op verdediger Knut Rindarøy. Hij kreeg een rode kaart tegen Fenerbahçe en is dus geschorst. Zijn positie wordt overgenomen door Ruben Gabrielsen. Mattias Moström, Ola Kamara en Per-Egil Flo krijgen ook een basisplaats. Dat gaat dan ten koste van Fredrik Gulbrandsen, Daniel Hestad en Sander Svendsen.
Ajax kan zich vanavond nog plaatsen voor de volgende ronde van de Europa League, maar heeft dan wel de helpende hand van Celtic nodig. Zelf moeten de Amsterdammers winnen van Molde FK en Fenerbahçe moet verliezen van de Celtic, dat momenteel laatste staat in de groep. De kans is dus erg klein, maar zeker niet uitgesloten. Volg de ontknoping hier op voetbal.com. Mijn naam is Thomas Mulder en ik breng verslag uit van deze wedstrijd.

Ajax en de opgeleefde Viktor Fischer
Ajax ging in de tweede speelronde van de Europa League op bezoek in Molde en had het daar bijzonder lastig met de ploeg uit Noorwegen. Na zeven minuten keken de Amsterdammers al tegen een 1-0 achterstand aan door een doelpunt van Eirik Hestad. Tien minuten later bracht Viktor Fischer Ajax weer langszij op aangeven van Jaïro Riedewald.

Ajax beleeft momenteel heel veel plezier aan Fischer. De Deen begint wekelijks steeds beter te voetballen en dat is goed te zien in het rendement van de aanvaller. Fischer kwam dit seizoen tot dusver 23 keer in actie voor de hoofdmacht en scoorde daarin al tien keer en gaf vier keer de assist bij een doelpunt van de Ajacieden. De Amsterdammers scoren de laatste weken sowieso aan de lopende band. In de laatste drie wedstrijden scoorde Ajax twaalf doelpunten.

De tegenstander Molde FK
Molde FK is in de Deense competitie op een zesde plaats geëindigd, met 52 punten uit dertig wedstrijden en met een doelsaldo van +31 (Na Rosenborg het beste doelsaldo). Molde speelde een maand geleden de laatste competitiewedstrijd, op 8 november om precies te zijn. Daarna speelde het op 26 november nog een wedstrijd tegen Fenerbahçe, die met 0-2 werd verloren van de Turken. Qua spelritme zullen de Denen onderdoen tegen de Amsterdammers, maar het blijft oppassen geblazen. Molde weet ook, ongeacht de uitslag, dat het al door is naar de volgende ronde.

Ajax treedt vanavond in ieder geval aan zonder de schorste Kenny Tete. Hij wordt in de basisopstelling vervangen door Ricardo van Rhijn. Hoe de opstellingen van beide ploegen er verder uitzien, dat weten we een uur van te voren. De wedstrijd tussen Ajax en Molde FK zal om 19.00 uur van start gaan. Scheidsrechter bij dit duel is Evgen Aranovskiy. De scheidsrechter uit Oekraïne floot ook het duel tussen FC Groningen en Olympique Marseille (0:3). Veel plezier bij het volgen van de alles of niets wedstrijd van Ajax!