15.12.2015 14:49

Černý baalde van afwezigheid tegen Molde FK

Vaclav Černý scoort zijn eerste goal in de hoofdmacht van Ajax op een cruciaal moment. Vlak voor tijd zet hij de winnende op het scorebord tegen Celtic: 1-2. (26-11-2015)
Vaclav Černý scoort zijn eerste goal in de hoofdmacht van Ajax op een cruciaal moment. Vlak voor tijd zet hij de winnende op het scorebord tegen Celtic: 1-2. (26-11-2015)

Vaclav Černý speelde dit seizoen zijn eerste minuten in Ajax 1 en dat smaakt naar meer. De speler wil zo snel mogelijk basisspeler worden en is zelfs al teleurgesteld als hij niet speelt.

Op de website van Ajax blikt hij terug op het jaar 2015. "Dit was voor mij het mooiste jaar van mijn carrière", opent hij. "Ik heb mijn debuut gemaakt in Ajax 1, werd achttien jaar waarna mijn contract bij Ajax is verlengd en verbeterd. Met veel plezier zal ik later terugkijken op dit tijdperk."

Černý speelde mee tegen Celtic FC en scoorde de winnende treffer (2-1). Tegen Molde FK en FC Utrecht mocht de buitenspeler echter niet binnen de lijnen verschijnen. "Ik had natuurlijk de hoop dat ik ook in de thuiswedstrijd tegen Molde FK mee mocht doen. Maar omdat de spelers van het eerste weer terug in de selectie zijn, moest ik mijn focus op Jong Ajax richten", aldus de jonge Tsjech die dat enigszins lastig vond. "Die omschakeling vind ik best wel moeilijk. Ik wil zo graag bij Ajax 1 spelen, dat ik teleurgesteld ben als dat een keer niet zo is."

Eén van de hoogtepunten van Černý was zijn treffer tegen Celtic. De jongeling schoot de bal met zijn rechtervoet in de rechterhoek. Het was de bevrijdende 2-1 voor Ajax. "Na dat doelpunt kwam alles los. Ik wilde naar de supporters om het te vieren, maar toen ik naar de bank keek, zag ik dat iedereen daar zo blij was en besloot ik die kant op te gaan. Dat was een heerlijk moment."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner