12.12.2015 11:21

FC Utrecht hoopt op vermoeide Ajacieden

Joël Veltman (l.) wil opbouwen tijdens de Europa League-wedstrijd Ajax - Molde FK, maar krijgt te maken met Ola Kamara. (10-12-2015)
Joël Veltman (l.) wil opbouwen tijdens de Europa League-wedstrijd Ajax - Molde FK, maar krijgt te maken met Ola Kamara. (10-12-2015)

FC Utrecht-trainer Erik ten Hag hoopt dat hij aankomende zondag met zijn ploeg kan profiteren van het Europese programma van Ajax. De Amsterdammers stonden donderdagavond nop op het veld en Ten Hag hoopt dan ook dat de Ajax-spelers vermoeid zijn.

Ajax speelde donderdag in de Europa League met 1-1 gelijk tegen Molde FK, waardoor de formatie uit Noord-Holland definitief uitgeschakeld is in Europa. Zondag wacht alweer de volgende tegenstander in de vaderlandse competitie, waar Ajax de koppositie moet verdedigen in Utrecht.

Ten Hag hoopt stiekem dat de spelers van Ajax nog niet honderd procent fit zijn. "Ze hebben donderdag nog gespeeld en hoewel de spelers van Ajax een vol programma zijn gewend, zijn ze mogelijk nog niet volledig hersteld", vertelde hij tijdens de persconferentie voor het duel. Bij de wedstrijd FC Utrecht - Ajax zijn geen fans van de Amsterdammers aanwezig. In Utrecht is men bang voor wraakacties van de fans, aangezien de harde kern van FC Utrecht is gestraft na antisemitische spreekkoren. Hierdoor blijft de Bunnikside, waar de harde kern van FC Utrecht zit/staat thuis thuiswedstrijden, dicht tijdens het duel met Ajax.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner