29.08.2014 09:42

Vierde man zet Rutten buitenspel

Trainer Fred Rutten van Feyenoord heeft zich donderdagavond in de curieuze thuiswedstrijd tegen FC Zorja Loehansk (4-3) laten overrulen door de vierde official. Het was in de slotfase de bedoeling van de coach om naast aanvoerder Jordy Clasie ook Terence Kongolo naar de kant te halen. Tot zijn stomme verbazing werd echter op last van de vierde man Joris Mathijsen in plaats van Kongolo gewisseld.

"Dit heb ik nog nooit meegemaakt", kon Rutten later om het unieke incident lachen. "Die vierde man was zeker niet tevreden over het spel van Mathijsen. Zonder gekheid, we hebben hem wel degelijk een briefje met het juiste rugnummer gegeven, laat dat duidelijk zijn. Maar hij hield toch het bord omhoog met het nummer van Kongolo. Ik heb het maar zo gelaten. Ik had wel veel stampij kunnen maken op dat moment, maar het stond 3-3, we hadden geen tijd meer te verliezen. Zo'n akkefietje langs de lijn had de ploeg alleen maar afgeleid", aldus Rutten, die tevreden is met het resultaat.

"Het was een knotsgekke wedstrijd", vervolgt Rutten. "Zo'n wedstrijd wil ik niet elke week meemaken. Dat houd ik niet vol. Bij 3-3 had ik nog slechts een sprankje hoop dat we het alsnog zouden gaan halen. De goals vlogen er bij ons wel heel makkelijk in. Maar in tegenstelling tot zondag tegen FC Utrecht (1-2 verlies) bleef de ploeg nu wel het geloof erin houden. En was het geluk deze keer wel met ons. De ontlading in De Kuip was geweldig. Heel mooi om een keer mee te maken. Maar laten we dit duel verder maar snel vergeten", besluit de oefenmeester.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner