16.06.2016 12:05

Bale helpt ploeggenoten: "Ik geef ze advies"

Gareth Bale (l.) vecht een duel uit met Patrik Hrošovský (r.) tijdens het EK-duel Wales - Slowakije (11-06-2016).
Gareth Bale (l.) vecht een duel uit met Patrik Hrošovský (r.) tijdens het EK-duel Wales - Slowakije (11-06-2016).

Gareth Bale heeft in aanloop naar het EK-duel met Engeland een aantal ploeggenoten geadviseerd. De aanvaller van Real Madrid hoopt dat zijn ervaring in grote wedstrijden de Welshman kan helpen.

"Ik heb ervaring in grote wedstrijden en situaties waarbij druk komt kijken", vertelt Bale aan The Guardian. "Dus uiteraard heb ik met enkele van de jongens gesproken en komen ze ook naar mij toe. Ik geef ze advies over hoe te reageren als ze nerveus zijn en hoe je de druk van de ketel kunt halen en er van kan genieten. Als je geniet van het voetballen speel je veel beter. Ik zie het gewoon als weer een wedstrijd."

Bale is van mening dat Wales niet enkel uit Gareth Bale bestaat. "Mensen schrijven daar vaak over", vervolgt de linkspoot. "Je ziet hetzelfde bij Portugal met Cristiano Ronaldo, of met Zlatan Ibrahimović bij Zweden. We weten allemaal dat het om het team draait. Ik kan geen doelpunten maken als ik de bal niet krijg en als we te veel doelpunten tegen krijgen winnen we niet. Alles draait om het team, niet om één speler."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner