16.06.2016 19:35

Blije Vardy: "Wilde iets teweegbrengen"

Leicester City-spits Jamie Vardy had donderdagmiddag in het duel met Wales het scenario invallen en scoren al bedacht. Hij is erg blij dat het uiteindelijk zo uitpakte. "Als je invalt, wil je iets teweegbrengen."

De 29-jarige spits begon net als in de openingswedstrijd op de bank, alleen na een teleurstellende eerste helft werd hij in de rust al ingebracht door bondscoach Roy Hodgson. Vardy scoorde en luidde daarmee de Engelse overwinning in. "Als je van de bank komt, wil je iets teweegbrengen. En gelukkig deed ik dat vandaag (donderdag, red.)", reageerde een tevreden Vardy tegenover de BBC.

De revelatie van de Premier League vond de ommekeer in de tweede helft geen toeval. "We vonden dat we de eerste helft ook al goed speelden. De opdracht was om door te gaan met wat we deden en dan zouden doelpunten hopelijk vanzelf komen. En dat gebeurde gelukkig ook."

Ook Wayne Rooney is blij met de zege, die ook te danken was aan een late goal van een andere invaller, Daniel Sturridge. "De eerste helft was oké, maar we moesten de bal wel sneller laten rondgaan. De wissels hebben hun vruchten afgeworpen. Het was een geweldige overwinning en een volledig verdiende ook", aldus de dertigjarige aanvaller.

Het Engelse team loopt over van de spitsen; ook Marcus Rashford, de achttienjarige ploeggenoot van Rooney, kreeg twintig minuten speeltijd. Rooney is blij voor de pupil. "112 Dagen geleden maakte hij zijn debuut voor Manchester United en nu speelt hij op het hoogste podium. Ik ben erg blij voor hem."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner