16.06.2016 20:19

Scorende Bale: "Teleurgesteld, maar trots"

De realiteit is hard voor Gareth Bale, wiens goal donderdag werd tenietgedaan in de wedstrijd tegen Engeland. Het Welshe goudhaantje baalt van het verlies, maar is trots op de geleverde strijd van zijn ploeg.

De duurste speler ter wereld opende de score vlak voor rust, maar goals van Jamie Vardy en Daniel Sturridge degradeerden zijn vrije trap tot statistiek. Hij baalt ervan, maar kan de nederlaag ook relativeren. "Natuurlijk is het enorm teleurstellend, maar ik ben trots op iedereen. We hebben alles gegeven, zoals we dat altijd doen", meldde hij na afloop. "Ik heb vóór het EK gezegd dat we niet meer kunnen doen dan alles geven."

Bale kijkt vooral vooruit naar de laatste groepswedstrijd, tegen Rusland. "We zijn op dit moment teleurgesteld, maar we hebben een sterke ploeg en het toernooi is nog niet voorbij. We zullen de volgende wedstrijd met nog meer kracht ingaan. We zullen tot het einde vechten voor de volgende ronde."

Het late verlies doet extra pijn gezien de tegenstander, alleen dat mag van de 26-jarige aanvaller geen afleiding zijn. "Een punt zou fantastisch voor ons zijn geweest. De jongens hebben een groot hart getoond. Zestig seconden voor het einde glipt het punt door je vingers, waarvoor je zo hard hebt gevochten. Het doet pijn, maar we moeten verder."

Ook bondscoach Chris Coleman kan de nederlaag relativeren; hij ziet het duel met Engeland als een van de drie. "We zijn hier voor een plaats bij de laatste zestien. Als je uit Wales komt, dan kijk je vooral naar deze wedstrijd omdat de tegenstander Engeland is. Maar voor mij is het de middelste van drie wedstrijden. We gaan verder en moeten tegen Rusland een reactie laten zien"

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner