20.06.2016 09:30

Recordaantal doelpunten in blessuretijd op EK

Het doelpunt van Daniel Sturridge in blessuretijd tegen Wales heeft Engeland een prima uitgangspositie geboden op het bereiken van de achtste finales. Met vier punten uit twee duels gaan The Three Lions aan kop in Groep B en aan een gelijkspel tegen Slowakije hebben de Engelsen genoeg om door te bekeren.

De goal van Sturridge was dit Europees Kampioenschap niet de enige die viel nadat de reguliere speeltijd al voorbij was. Vasiliy Berezutskiy (Rusland), Bastian Schweinsteiger (Duitsland), Graziano Pellè (Italië), Antoine Griezmann, Dimitri Payet (Frankrijk), Niall McGinn (Noord-Ierland) en Tomáš Necid (Tsjechië) slaagden daar in de groepsfase ook al in.

De acht doelpunten in extra tijd zijn een evenaring van het record dat stamt uit 2008. Toen werd er op het EK in Zwitserland en Oostenrijk ook acht keer gescoord na het verstrijken van de negentigste minuut. De meest late goal staat op naam van McGinn, die tegen Oekraïne scoorde na 95 minuten en 52 seconden. Dat is ook de 'laatste' treffer ooit gemaakt in de historie van het EK.

ne[project:vgzm;] {endif}
Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner