Nederland Vrijdag, 4. September 2015
18:30 uur
Cyprus
4:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Hans Hateboer 4. / Schot met rechts  (Jean-Paul Boëtius)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Vincent Janssen 23. / Schot met links  (Nathan Aké)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Riechedly Bazoer 53. / Schot met rechts  (Jean-Paul Boëtius)
4 : 0 Torinfos in de Ticker Vincent Janssen 66. / Schot met links  (Hans Hateboer)

90'
Na een 2-0 ruststand ging Jong Oranje op dezelfde voet verder in het tweede bedrijf. Door doelpunten van debutant Riechedly Bazoer en opnieuw Vincent Janssen wisten de talenten opnieuw tweemaal te scoren in een helft. Cyprus was kansloos en het team van Fred Grim boekt een degelijke start van de kwalificatie.
90'
90'
Schitterende actie van Joshua Brenet! De linksback van PSV omspeelt twee Cyprioten in het strafschopgebied maar haalt vervolgens wild uit. Daardoor verdwijnt de bal over de zijlijn.
90'
Boëtius met opnieuw een mogelijkheid! De buitenspeler komt opnieuw aardig vrij, waardoor een schot wordt gelost net buiten het strafschopgebied. De inzet vliegt maar net over de lat.
89'
Ook Vincent Janssen speelde een zeer verdienstelijke wedstrijd. De spits van AZ bleek een plaag voor de Cypriotische verdediging met zijn sterke acties. De twee doelpunten zijn de kroon op het werk van Janssen.
88'
Ook de later opgeroepen Joshua Brent mag nog enkele minuten maken in Deventer. Met het nummer '14'op de achterkant van zijn shirt vervangt de vleugelverdediger Nathan Aké.
87'
Wissel in bij Nederland -> Joshua Brenet
87'
Wissel uit bij Nederland -> Nathan Aké
84'
Kans voor Tannane! Opnieuw verovert een sterke Janssen de bal, waarna Bazoer de bal bij Tannane bezorgt. Het 'enfant terrible' van Heracles ziet zijn poging gered worden in de korte hoek.
81'
Nog ongeveer tien minuten te spelen in de Adelaarshorst. Jong Oranje speelde vanavond zeer volwassen en spoelt het verdriet van gisterenavond weer een beetje weg. Met deze goede lichting moet het EK 2017 haalbaar lijken.
78'
Nederland voetbalt de wedstrijd professioneel uit en spaart zich voor aanstaande dinsdag. Dan reizen de manschappen van bondscoach Fred Grim namelijk af naar Istanbul waar de leeftijdsgenoten van Turkije de tegenstander zullen zijn.
74'
Wat een lekkere actie om te beginnen van Oussama Tannane. Hij legt de bal na een puike actie uitstekend terug op Bazoer. De Ajacied schiet vervolgens wat wild naast het doel.
74'
Wissel in bij Nederland -> Oussama Tannane
74'
Wissel uit bij Nederland -> Ricardo Kishna
73'
Met nog een kleine twintig minuten te spelen valt er weinig meer te behalen voor Cyprus. De Zuid-Europeanen creëerden nog geen enkele kans en zijn het slachtoffer van een goed spelend Oranje.
70'
Wissel in bij Cyprus -> Andreas Fragkeskou
70'
Wissel uit bij Cyprus -> Kristis Andreou
70'
Wissel in bij Nederland -> Thom Haye
70'
Wissel uit bij Nederland -> Tonny Vilhena
69'
Grote kans op 5-0 voor Aké! De linksback stoomt op naar voren en kan van dichtbij doelman Tasouris niet passeren. Het was in ieder geval weer een prachtig aanval van de talenten.
66'
Doelpunt voor Nederland, 4:0 door Vincent Janssen
De spits van Oranje gaat maar door. Na een ingooi van Hateboer speelt de aanvaller van AZ zichzelf knap vrij. Met een schot buiten de zestien verschalkt Janssen de Cypriotische keeper voor de vierde keer vanavond.
64'
Schitterende aanval van de Nederlandse talenten. Via Jorrit Hendrix, Vilhena, Aké en Janssen mag Boëtius op doel pogen. Na een mooie aanval met een keer de bal raken schiet de uitblinker wat wild en hoog over.
62'
Overigens speelt Jean-Paul Boëtius een zeer goede wedstrijd vanavond. Het is te hopen voor hem dat hij veel minuten gaat maken bij zijn nieuwe club FC Basel. Met mooie acties en twee assists neemt Boëtius vanavond in ieder geval een hoofdrol op zich.
60'
Gele kaart voor George Tasouris (Cyprus)
De IJslandse scheidsrechter heeft er zin in vanavond. In een toch sportieve wedstrijd trekt hij alweer geel. Dit keer is de tijdrekkende Tasouris het slachtoffer.
59'
Gele kaart voor Andreas Kyriakou (Cyprus)
Aanvoerder Kyriakou brengt spits Janssen tot vallen en krijgt voor zijn judomanoeuvre terecht geel.
57'
Wissel in bij Cyprus -> Georgios Aresti
57'
Wissel uit bij Cyprus -> Panos Theodorou
56'
Als het lijkt dat Cyprus de eerste corner van de wedstrijd pakt denkt Hans Hateboer daar anders over. De rechtsback hakt de bal op het lichaam van een Cyprioot waardoor het een doeltrap is.
53'
Doelpunt voor Nederland, 3:0 door Riechedly Bazoer
Over en sluiten in Deventer. Bazoer krijgt alle tijd van de wereld en haalt uit met een schuiver richting de tweede paal. De debutant luistert zijn eerste wedstrijd in Jong Oranje zo op met een doelpunt!
51'
Een blessurebehandeling voor George Tasouris die na een botsing met Vincent Janssen even op de grond blijft liggen. De goalie van Apoel Nicosia lijkt door te kunnen gaan.
50'
Ook is het natuurlijk leuk om te zien welke debutanten we vanavond nog in actie gaan zien. Onder andere Sheraldo Becker (PEC Zwolle), Jerry St. Juste (sc Heerenveen)en Mimoun Mahi (FC Groningen) kunnen hun debuut maken in Deventer.
47'
Daar was alweer de eerste mogelijkheid voor Jong Oranje. Tonny Vilhena stuurt met een prachtige pass Ricardo Kishna diep. De voorzet van de oud-Ajacied is vervolgens te scherp voor doelpuntenmaker Janssen.
46'
Gele kaart voor Nicholas Ioannou (Cyprus)
Een harde overtreding van Ioannou op Jean-Paul Boëtius wordt bestraft met geel.
46'
46'
Wissel in bij Cyprus -> Adamos Andreou
46'
Wissel uit bij Cyprus -> Takis Konstantinou
45'
In een oppermachtig eerste bedrijf heeft Jong Oranje de eerste overwinning al bijna binnen. Na vier minuten was het raak uit de corner via Hans Hateboer. Na een kwart wedstrijd verdubbelde Vincent Janssen de score op aangeven van Nathan Aké. Cyprus bleef kansloos en Oranje had kansen op meer.
45'
43'
Schot van Boëtius verdwijnt naast! Een langlopende aanval belandt via Kishna en Vilhena voor de voeten van Jean-Paul Boëtius. De linksbuiten kapt naar binnen om met rechts uit te halen in de korte hoek.
42'
De rust nadert in Deventer. Een dominant Oranje had al vier of vijf doelpunten kunnen maken in de eerste helft. Ondanks de vele kansen staat er pas 2-0 op het scorebord.
40'
Gele kaart voor Tonny Vilhena (Nederland)
Totaal onnodige overtreding van de Feyenoorder betekent de eerste kaart van de wedstrijd. Op de middenlijn is Vilhena te gretig en komt hij lomp in.
38'
Aardig bedachte variant leidt uiteindelijk tot weinig. Vilhena stapt over, waarna Boëtius teamgenoot Karim Rekik bereikt bij de tweede paal. De aanvoerder van Jong Oranje kan onvoldoende kracht tegen de bal zetten waardoor de kans is verkeken.
37'
Tonny Vilhena is zeer aanwezig vanavond in de Adelaarshorst. De deze week als tweede aanvoerder benoemde middenvelder eist veel balbezit op en speelt de frustratie van Feyenoord van zich af.
34'
De jonge talenten doen het in deze fase wat rustiger aan. Doelman Mickey van der Hart heeft het in ieder geval zeer rustig. De oud doelman van Go Ahead kan rustig zijn oude vertrouwde doel observeren in Deventer.
31'
Megakans voor Jean-Paul Boëtius! Weer komt een corner bij de tweede paal terecht. Doelpuntenmaker Hans Hateboer legt daar terug richting Boëtius. Laatstgenoemde kan van dichtbij de Cypriotisch doelman echter niet verschalken met een slappe kopbal.
30'
Het eerste half uur zit erop in Deventer. Jong Oranje doet tot op heden wel haar plicht en staat verdiend op een 2-0 voorsprong. Alles lijkt te wijzen op een grote overwinning en een monsterscore is niet ondenkbaar vanavond.
27'
De Adelaarshorst is vanavond aardig gevuld met 7.000 toeschouwers.
25'
Bijna de tweede van Janssen! Het gevaar komt weer van de flanken, dit keer via Ricardo Kishna. Zijn voorzet is wederom op maat, maar dit keer kan Vincent Janssen niet afdrukken. De kopbal van de AZ-spits verdwijnt net over het Cypriotische doel.
23'
Doelpunt voor Nederland, 2:0 door Vincent Janssen
En daar is de verdiende verdubbeling van de score. Op het randje van buitenspel en op aangeven van Nathan Aké schiet Janssen overtuigend raak boven de kansloze doelman Tasouris.
21'
De druk voor het doel van Cyprus blijft onverminderd groot. Uit een afvallende bal kan Hendrix pogen van grote afstand. Het schot van de PSV-middenvelder kan echter gemakkelijk verwerkt worden.
19'
Tweede kans voor Janssen! Weer is Boëtius de aangever vanaf de rechterkant. Bij de eerste paal kan Vincent Janssen het doel niet treffen. De aanvalsleider ziet de bovenkant van de lat als eindstation.
18'
Er is veel beweging in de Nederlandse aanvallen. Dit komt door het loopvermogen van middenvelders Bazoer en Vilhena. Jorrit Hendrix is de enige controleur voor de Oranje verdediging.
15'
Ricardo Kishna brengt zijn directe tegenstander en de Cypriotische doelman in verlegenheid. De voorzet bij de tweede paal kan ternauwernood weggetikt worden door keeper George Tasouris.
13'
Weer een goede actie aan de rechterkant via Jean-Paul Boëtius. De nieuweling van FC Basel geeft voor op Riechedly Bazoer, die op zijn beurt enkele meters naast het doel schuift.
10'
Jean-Paul Boëtius en Tonny Vilhena zijn zeer bedrijvig in de openingsfase. De goede vrienden uit Rotterdam mogen weer eens samenspelen vanaf minuut een in de basis.
7'
Oranje is oppermachtig en zet voldoende druk op de Cypriotische defensie. De bezoekers hebben weinig in te brengen en het wachten lijkt op het tweede Nederlandse doelpunt.
4'
Doelpunt voor Nederland, 1:0 door Hans Hateboer
Het is al raak voor het goed beginnende Oranje. Hateboer, rechtsback van FC Groningen staat volledig vrij bij de tweede paal en promoveert een corner van Boëtius tot openingsdoelpunt.
4'
Schot op de paal! Duimen omhoog voor Vincent Janssen na een prima actie. De spits van AZ zet zijn lichaam goed en knalt uit de draai op de paal.
2'
De eerste kans was daar voor Sven van Beek. De verdediger raakt een vrije trap van Jean-Paul Boëtius op zijn onderbeen en ziet de inzet net naast het doel zweven.
2'
Het Europese avontuur is begonnen voor Jong Oranje. Cyprus is de eerste horde om kwalificatie voor het EK in 2017 te bewerkstelligen. In een druilerig Deventer staat de wedstrijd onder leiding van een IJslands arbitraal trio.
1'
De eerste opstelling van nieuwe bondscoach Fred Grim is bekend. De oud doelman kiest onder andere voor een middenveld met Jorrit Hendrix, Tonny Vilhena en Riechedly Bazoer. In de aanval flankeren Ricardo Kishna en Jean-Paul Boëtius diepe spits Vincent Janssen.

Van harte welkom bij de eerste kwalificatiewedstrijd van Jong Oranje op weg naar het Europees Kampioenschap van 2017. In de Adelaarshorst is Jong Cyprus de tegenstander vrijdagavond om 18.30 uur. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van het duel in Deventer. Rond de klok van zes uur worden de opstellingen bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

Jong Oranje
De jonge Leeuwen van nieuwbakken coach Fred Grim staan voor een mooie uitdaging. Het EK in 2015 te Tsjechië werd gemist, maar Nederland onder 21 jaar moet er in 2017 in Polen weer bij zijn. Na ongeveer vijf maanden zonder wedstrijd neemt Jong Oranje het vrijdagavond op tegen Jong Cyprus. Aanstaande dinsdag zijn de leeftijdsgenoten van Turkije de tegenstander.

De bondscoach kan in ieder geval niet beschikken over Daley Sinkgraven (enkelklachten), Anwar El Ghazi (knieproblemen) en Rick Karsdorp (liesblessure). De vervangers zijn Joris van Overeem, Joshua Brenet en Heraclied Oussama Tannane. Jong Oranje hoopt weer eens te winnen. De laatste driepunter dateert namelijk van 3 Juni 2014. In Maastricht werd Luxemburg verslagen met 3-1 door onder andere twee doelpunten van Quincy Promes.

Jong Cyprus
De relatief onbekende en jeugdige Cyprioten zijn de eerste horde voor Jong Oranje. Samen met Turkije, Slowakije en Belarus completeren ze groep acht voor EK-kwalificatie. De verwachtingen van Cyprus zijn niet al te hoog. In zes eerdere ontmoetingen wisten de Cyprioten niet een keer te winnen (0W, 0G, 6V). Het doelsaldo bij duels tussen Nederland onder 21 jaar en Cyprus is 21-4.