04.09.2015 22:21

Hendrix over revanche: "Het team was gretig"

Jorrit Hendrix is een speler van DOSKO te slim af tijdens de eerste oefenwedstrijd van PSV. (05-07-2015)
Jorrit Hendrix is een speler van DOSKO te slim af tijdens de eerste oefenwedstrijd van PSV. (05-07-2015)

Jorrit Hendrix ziet dat Jong Oranje een goede eerste stap heeft gezet richting kwalificatie voor het Europees Kampioenschap in 2017 in Polen. Hij won met zijn land met 4-0 van Cyprus.

Op het EK 2015 in Tsjechië schitterde Oranje in afwezigheid. Het wist de kwalificatieduels niet winnend af te sluiten. "Vorig jaar is Jong Oranje dramatisch geëindigd. Dat wilden we wegspelen", aldus Hendrix tegen Fox Sports. Oranje haalde zijn sportieve revanche. "Het team was gretig. Het idee was om het initiatief te houden. Negentig minuten. Ook na een mogelijke 1-0 en 2-0."

Hendrix wil echter niet gelijk de polonaise lopen. De overwinning was tegen Cyprus. "Natuurlijk was de tegenstander niet uitzonderlijk maar je moet het toch maar doen. We waren zo dominant. Dat is leuk voetballen. Dit is een ideale start", aldus Hendrix die verwacht dat het volgende duel een stuk lastiger wordt. Oranje speelt dan tegen Turkije. "Ik heb in de jeugd wel vaker tegen Turkse ploegen gespeeld. Die zijn voetballend én tactisch wel wat verder dan Cyprus. Toch zijn wij vol vertrouwen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner