05.09.2015 11:31

Janssen succesvol bij Jong Oranje: "Lekker"

Jong Oranje is veel sterker dan tegenstander Cyprus en daar profiteert Vincent Janssen van. Hij scoorde de 2-0. (04-09-2015)
Jong Oranje is veel sterker dan tegenstander Cyprus en daar profiteert Vincent Janssen van. Hij scoorde de 2-0. (04-09-2015)

Met twee doelpunten bezorgde Vincent Janssen Jong Oranje een gouden start in de kwalificatiereeks voor het Europees Kampioenschap. De beloften wonnen uiteindelijk met 4-0 van de Cypriotische leeftijdsgenoten.

"Dat is lekker", vertelt de spits van AZ over zijn eigen prestatie, maar ook die van zijn land. Janssen was lang niet altijd een basisklant in de jeugdelftallen van het Nederlands elftal "Maar ik denk dat ik dat ook voor een deel zelf verdiend heb door altijd hard te knokken", denkt Janssen hardop na voor de camera van FOX Sports.

Janssen kwam dit seizoen terecht bij AZ, nadat hij in de Jupiler League liet zien over scorend vermogen te beschikken. In de Eredivisie wil het vooralsnog niet lukken voor de aanvalsleider, maar in Europees verband wist hij al wel twee keer te scoren voor zijn nieuwe werkgever.

Bij zijn vorige ploeg werkte Janssen samen met Fred Grim, die nu bondscoach is van Jong Oranje. "Bij Almere City heb ik twee fantastische jaren gehad waar ik me goed heb kunnen ontwikkelen", beseft de spits, die aankomende week tegen Turkije waarschijnlijk weer speeltijd krijgt, na zijn goede prestatie in de Adelaarhorst.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner