08.09.2015 10:02

Jong Oranje bezig met eigen kwalificatie

Vincent Janssen heeft Jong Oranje op een 0-2 voorsprong gezet tegen Jon Cyprus. Het feestje wordt gevierd met zijn allen. (04-09-2015)
Vincent Janssen heeft Jong Oranje op een 0-2 voorsprong gezet tegen Jon Cyprus. Het feestje wordt gevierd met zijn allen. (04-09-2015)

Jong Oranje is vooral bezig met de eigen kwalificatie. De ploeg van bondscoach Fred Grim speelt dinsdag een kwalificatiewedstrijd tegen Jong Turkije, maar is niet uit op wraak.

"Eén ding is duidelijk: wij zijn hier met onze eigen kwalificatie bezig en daar ligt de volle focus op", vertelt Grim aan De Telegraaf. De bondscoach heeft bovendien weinig meegekregen van de wedstrijd. "We zaten in de bus en stonden in de file. Met de satellietverbinding die we hadden, hebben we daar niet veel van kunnen zien. We kregen het meeste achteraf pas mee. Het is natuurlijk hartstikke vervelend wat er is gebeurd."

Grim denkt dat Jong Oranje het dinsdagavond lastig gaat krijgen. "De Turken hebben een goed voetballend elftal, met best veel talenten. Die spelen ook allemaal bij verschillende clubs in Europa. De spits speelt bij Manchester City bijvoorbeeld (Enes Ünal, momenteel op huurbasis bij Genk, red.) en andere jongens spelen in de Duitse competitie. Het wordt een mooie graadmeter."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner