03.09.2015 14:37

Rekik de nieuwe aanvoerder van Jong Oranje

Karim Rekik gaat met de fiets naar de training van Jong Oranje. De beloften trainen voor de kwalificatiewedstrijden tegen Cyprus en Turkije. (02-09-2015)
Karim Rekik gaat met de fiets naar de training van Jong Oranje. De beloften trainen voor de kwalificatiewedstrijden tegen Cyprus en Turkije. (02-09-2015)

Karim Rekik zal de komende wedstrijden van Jong Oranje de aanvoerder zijn. Bondscoach Fred Grim heeft dit besloten voor de twee kwalificatiewedstrijden van de beloften van het Nederlands elftal. Jong Oranje speelt tegen Cyprus en Turkije.

Voor de Nederlandse talenten zijn die interlands het begin van de kwalificatiereeks voor het Europees Kampioenschap 2017, dat in Polen wordt georganiseerd. Jong Oranje zit dus met Turkije en Cyprus in de groep, maar ook met Wit-Rusland en Slowakije. Grim legt uit waarom hij Rekik als aanvoerder heeft gekozen.

"Karim is een van de meest ervaren spelers in de groep en van nature een speler die de leiding neemt, terwijl Tonny de meeste interlands voor Jong Oranje achter zijn naam heeft staan", vertelt Grim over zijn aanvoerder en tweede aanvoerder. "Bovendien zijn het spelers die altijd voorop in de strijd gaan en daar het hele team in kunnen meenemen. Ik verwacht dat zij samen een verlengstuk worden in het begeleiden en coachen van de spelers in het veld", kijkt Grim met De Telegraaf vooruit naar de kwalificatiewedstrijden. 

Rekik staat inmiddels onder contract bij Olympique Marseille, waarmee hij de eerste vier wedstrijden in de Ligue 1 meemaakte. Jong Oranje staat 4 september in eigen land tegenover de Cypriotische talenten, vier dagen later wacht in Turkije de tweede interland.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner