06.09.2015 19:27

Grim over Boëtius: "Mag best frivool zijn"

Jean-Paul Boëtius (r.) en Tonny Vilhena (l.) treffen elkaar weer tijdens de training in aanloop van het duel met Cyprus. (02-09-2015)
Jean-Paul Boëtius (r.) en Tonny Vilhena (l.) treffen elkaar weer tijdens de training in aanloop van het duel met Cyprus. (02-09-2015)

Bondscoach van Jong Oranje Fred Grim is blij met de prestaties van Jean-Paul Boëtius en Ricardo Kishna. De twee spelers maakten indruk in het duel met Cyprus (4-0).

Grim zag dat de twee jonge buitenspelers erg sterk speelden. "Als ze aangespeeld worden, móéten ze acties maken en hun man proberen uit te spelen", zo legt hij uit aan De Telegraaf. De trainer kan vervolgens wel genieten van de acties die het tweetal maakt. "Dan mag het ook best wel frivool zijn, al was het mijns inziens wel eens net té frivool. Je moet altijd uit een stukje respect blijven spelen."

Jong Oranje speelt dinsdagavond tegen Turkije onder de 21. Dat is het tweede duel van het EK-kwalificatiecyclus voor het eindtoernooi in 2017. "In Istanbul moeten we het veld opstappen met een bepaalde verantwoordelijkheid", aldus Grim. "Je speelt een andere wedstrijd, tegen een ander niveau, op een andere manier. Zij willen ook voetballen, daar zullen we ook onze tactiek op aanpassen. Al blijven mijn voetbalprincipes altijd hetzelfde."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner