08.09.2015 22:25

Grim blij met Jong Oranje: "Lijn doorzetten"

Bondscoach Fred Grim kan breed lachen nadat Jong Oranje op gemakkelijke wijze de leeftijdsgenoten van Cyprus over de knie legt. In Deventer wordt het maar liefst 4-0 voor de spelers van Grim. (04-09-2015)

"Twee overwinningen in vier dagen, vijf doelpunten voor en geen doelpunt tegen is een goede start van de kwalificatie", kan bondscoach Fred Grim tevreden terugblikken op een interlandweek met Jong Oranje. De oud-doelman beleefde zijn officiële debuut als bondscoach.

Grim leek in zijn derde jaar als trainer van Almere City de Jupiler League in te gaan, maar toen klopte Jong Oranje op zijn deur. De vijftigjarige oud-voetballer weigerde de Nederlandse voetbalbond niet, waardoor hij aan het roer staat bij de wedstrijden van Jong Oranje, op weg naar het Europees Kampioenschap van 2017.

Tegen Cyprus wist zijn ploeg met 4-0 te winnen, tegen Turkije ging het een stuk moeilijker. "Een belangrijke overwinning", concludeert Grim dan ook. "In de eerste helft speelden we goed voetbal en maakten we een fantastische goal", citeert De Telegraaf de bondscoach.

"De tweede helft kwamen de Turken beter in het spel en kwamen we onder druk te staan. Ik ben blij dat we in die fase als team hebben gevochten en de overwinning over de streep hebben getrokken." Met zes punten uit twee kwalificatiewedstrijden is het eindtoernooi in Polen een stuk dichterbij gekomen, maar Jong Oranje is er nog niet. "Die lijn moeten we doorzetten", beseft Grim. In oktober gaat Jong Oranje weer verder, met een kwalificatiewedstrijd tegen Slowakije.