30.10.2016 21:28

VIDEO: Genieten van de jarige Diego Maradona

Diego Maradona is zondag dertig november 56 jaar geworden. De Argentijnse voetballegende bracht de wereld in vervoering met fantastisch spel, maar gleed ook ver af na zijn actieve carrière

Maradona beleefde het hoogtepunt van zijn carrière in 1986. Op het WK in Mexico leidde 26-jarige Maradona zijn Argentinië naar de wereldtitel. Mede dankzij 'de hand van God' en een sublieme solo tegen Engeland werd dat het toernooi van Maradona. De FIFA Ballon d'Or ging dat jaar uiteraard naar de Argentijnse dribbelaar.

Ook Napoli heeft bijzondere herinneringen aan Maradona. Napoli was nog nooit kampioen van Italië geworden, tot Maradona de club in 1987 bij de hand nam. Ook drie jaar later won Napoli de Scudetto, dankzij uitblinker Maradona. De titel kwam daarna niet meer naar Napels.

Buiten het voetbalveld was Maradona minder positief in het nieuws. De Argentijn had vele akkefietjes met spelers en de pers. Ook had hij een drugs- en alcoholverslaving.

De inmiddels 56-jarige Maradona was een waar fenomeen binnen de lijnen. Bekijk hieronder een compilatie met fantastische doelpunten van de Argentijnse legende:

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner