15.05.2014 22:28

Dinamo grijpt Oekraïense beker

Dinamo Kiev heeft toch nog een prijs overgehouden aan het teleurstellende seizoen. De topclub uit de hoofdstad van verscheurd Oekraïne greep donderdagavond in Poltava voor de tiende keer in de historie de nationale beker door rivaal Shakhtar Donetsk te verslaan: 2-1. Jeremain Lens had een basisplaats en maakte een kwartier voor tijd plaats voor de verdedigender ingestelde Ognjen Vukojević.

Bij rust stond het 2-0 door treffers van Oleksandr Kucher, die een schot met het hoofd van richting veranderde en zijn eigen doelman kansloos liet, en een rake kopbal van Domagoi Vida. Deze Kroaat staat wel bij Dinamo op de loonlijst. Na een klein uur scoorde Shakhtar via de snelle Braziliaan Douglas Costa tegen.

De slotfase van het duel tussen 'west' en 'oost' was oorlogszuchtig, met ook de reservespelers op het veld. Voor Dinamo staat zondag de laatste wedstrijd van de competitie op het programma tegen Zorya Lugansk. Meer dan de vierde plaats in de eindrangschikking zit er niet in. Na dat duel voegt Lens zich bij de selectie van Oranje.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner