24.01.2020 10:05

Jubileumwedstrijden voor Fortuna, Immers en Bijl

De Eredivisie wordt vrijdagavond hervat met de wedstrijd FC Utrecht-ADO Den Haag. Alle overige Eredivisie-clubs komen zaterdag of zondag in actie. Per wedstrijd lichten we één interessante statistiek uit.

FC Utrecht-ADO Den Haag

  • Als Lex Immers speeltijd tegen FC Utrecht krijgt, speelt de middenvelder zijn 300e wedstrijd in de Eredivisie. Het zal ook zijn 200e zijn als ADO Den Haag-speler. Sinds zijn debuut in 2008 speelden alleen Willem Janssen (329), Jens Toornstra (315), Lasse Schöne (306) en Erik Falkenburg (302) meer Eredivisie-duels.

sc Heerenveen-AZ Alkmaar

  • Wedstrijden tussen sc Heerenveen en AZ Alkmaar zijn altijd zeer doelpuntrijk. Alleen bij duels tussen Ajax en Heerenveen vielen er meer doelpunten (165) dan bij Heerenveen-AZ (154).

Heracles Almelo-Feyenoord

  • Nicolai Jørgensen was vorige week op dreef met twee goals in de . 3-1 zege op Heerenveen. Tegen Heracles Almelo heeft de Deen meer moeite om het net te vinden. Tegen geen enkele andere club kwam hij tot meer speelminuten, maar scoren deed hij nog niet.

RKC Waalwijk-VVV-Venlo

  • RKC Waalwijk is de hekkensluiter van de Eredivisie, maar tegen directe concurrent VVV-Venlo liggen er kansen voor de Brabanders. VVV verloor namelijk de laatste zeven uitwedstrijden in de Eredivisie.

Sparta Rotterdam-Fortuna Sittard

  • Een jubileumwedstrijd voor Fortuna Sittard. De Limburgers spelen hun 700e Eredivisie-wedstrijd. Fortuna won vaker (15 duels) en scoorde meer (54 goals) tegen Sparta Rotterdam dan tegen elk ander team.

Vitesse-FC Emmen

  • In het seizoen 2018/19 debuteerde FC Emmen in de Eredivisie. Sindsdien miste Glenn Bijl slechts vier wedstrijden en het duel met Vitesse kan de 50e worden voor de vleugelverdediger. Daarmee is hij de eerste speler namens de club uit Drenthe die deze mijlpaal kan bereiken. 

FC Groningen-AFC Ajax

  • Het is zaak voor Ajax-trainer Erik ten Hag dat zijn ploeg het veld afstapt met elf man. In geen enkel stadion buiten de Johan Cruijff ArenA kregen de Amsterdammers namelijk vaker rood dan in het Hitachi Capital Mobility Stadion (6). Drie van deze zes rode kaarten vielen in de laatste vier uitduels met Groningen.

Willem II-PEC Zwolle

  • De ploeg van Adrie Koster kan vaak in dezelfde samenstelling spelen. Geen ploeg gebruikte namelijk minder spelers dan Willem II (15 spelers). PEC Zwolle (26) daarentegen gebruikte tot op heden op ADO Den Haag (27) na de meeste spelers.

PSV-FC Twente

  • Mocht PSV op achterstand komen tegen FC Twente, hoeft het niet te vrezen. De Eindhovenaren pakten namelijk de meeste punten (13) nadat het eerder in het duel op achterstand was gekomen. Dat is het hoogste aantal van alle Eredivisie-clubs. FC Twente schreef slechts één punt bij als het op achterstand kwam dit seizoen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner