15.02.2020 09:14

Ajax verbreekt eigen record voor Braziliaans toptalent

Ajax gaat zich versterken met de Braziliaanse jeugdinternational Antony. Het negentienjarige toptalent, die op meerdere aanvallende posities uit de voeten kan, komt in de zomer over van het noodlijdende São Paulo. 

Die club uit de Braziliaanse Série A heeft het financieel zwaar en was dus bereid zaken te doen met de Amsterdammers. Dat betekent echter niet dat Ajax Antony, die ook werd begeerd door onder meer Borussia Dortmund en Manchester City, cadeau heeft gekregen. Sterker nog, de Eredivisie-kampioen heeft zijn eigen transferrecord moeten aanscherpen. Die stond op naam van Miralem Sulejmani, de Serviër werd in 2008/09 overgenomen van sc Heerenveen. 

Ajax zal een bedrag van twintig miljoen euro overmaken naar São Paulo. Daarnaast kan die club nog geld verdienen als Antony goed presteert namens de hoofdstedelingen. Dat bedrag kan oplopen tot zes miljoen euro. Daarnaast heeft Ajax zeven miljoen euro betaald voor de volledige transferrechten van David Neres, die in het verleden ook de overstap maakte van São Paulo naar Ajax. 

De twintig miljoen euro die Ajax in eerste zal overmaken, is dus een recordbedrag. Kijken we verdere naar de vijf duurste aankopen ooit van Ajax, dan staan er drie spelers in die afgelopen seizoen Ajax kwamen versterken: Daley Blind, Quincy Promes en Edson Álvarez. Het toont aan dat de koploper van de Eredivisie flink aan het investeren is de laatste seizoenen. 

De duurste aankopen ooit van Ajax*: 

 1. Antony – €20 miljoen**
 2. Miralem Sulejmani – €16,25 miljoen
 3. Daley Blind – €16 miljoen
 4. Quincy Promes – €15,7 miljoen
 5. Edson Álvarez – €15 miljoen

Afgelopen week maakten Chelsea FC en Ajax bekend dat Hakim Ziyech naar de Londense club zal verkassen in de zomer. Om die leegte alvast op te vangen, heeft Ajax Antony vastgelegd. Naar verwachting is dat er nog meer spelers zullen vertrekken, waaronder Donny van de Beek en Sergiño Dest.

  * De cijfers zijn afkomstig van Transfermarkt en exclusief bonussen.

  ** Deal moet nog officieel gemaakt worden.

   Eredivisiepoule
   Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner