27.12.2019 08:30

Absolute assistkoning weer goud waard Liverpool

Tweede kerstdag werd afgesloten met dé topper van de Premier League. Koploper Liverpool FC ging namelijk op bezoek bij de eerste achtervolger Leicester City, maar de ploeg van Jürgen Klopp denderde over The Foxes heen: 0-4.

Grote man aan de kant van Liverpool was Trent Alexander-Arnold. Bij drie van de vier doelpunten was hij direct betrokken. Bij de openingstreffer van Roberto Firmino was hij aangever. Diezelfde combinatie kwam ook op het scorebord bij de 0-3, terwijl Alexander-Arnold zelf ruim tien minuten voor het eindsignaal met een harde schuiver voor het slotakkoord gooide. 

De rechtsback, die de laatste tijd steeds meer op een spelmaker vanaf de vleugel is gaan lijken, gaf dit seizoen al acht assists. Alleen Kevin De Bruyne gaf er meer dan de Engelsma tien assists). Plakken we vorig seizoen vast aan die van dit seizoen dan is Alexander-Arnold wel degelijk de absolute assistkoning. Sinds de start van 2018/19 gaf Alexander-Arnold al twintig assists in de Premier League. Geen speler uit de Engelse competitie gaf er meer.

PL-spelers met de meeste assists sinds de start van 2018/19:

  1. Trent Alexander-Arnold (Liverpool FC) – 20 assists
  2. Ryan Fraser (AFC Bournemouth) – 17 assists
  3. Andrew Robertson (Liverpool FC) – 16 assists
  4. Eden Hazard (Chelsea FC) – 15 assists
  5. David Silva (Manchester City) – 14 assists
    Christian Eriksen (Tottenham Hotspur) – 14 assists

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner