29.12.2019 15:43

Rangers na zege in Old Firm helemaal terug aan de top

Rangers FC heeft zondagmiddag in het hol van de leeuw gewonnen van aartsrivaal Celtic FC: 1-2. Het was de eerste uitzege voor de Rangers op Celtic Park in negen jaar tijd. De koppositie ligt nu voor het grijpen.

De opkomst van Rangers FC is verbluffend. In 2010 wonnen de Glasgow Rangers voor het laatst de Old Firm op bezoek bij Celtic. De club ging twee jaar later failliet en maakte een doorstart onder Rangers FC. Binnen mum van tijd keerde de club terug op het hoogste niveau, maar van een ware concurrentiestrijd was nog geen sprake. Dit seizoen zijn de Rangers onder leiding van Steven Gerrard weer helemaal terug aan de top.

Dankzij doelpunten van Ryan Kent en Nikola Katić werd de eerste zege op Celtic Park geboekt sinds het faillissement. Daardoor zijn de Rangers koploper Celtic tot op twee punten genaderd, maar de ploeg van Gerrard heeft een wedstrijd minder gespeeld. De laatste acht jaar werd Celtic keer op keer kampioen, maar de traditionele titelstrijd is weer in ere hersteld.

Recidivist Morelos
In de spits van Rangers scoort de Colombiaan Alfredo Morelos er dit seizoen op los. Met twaalf doelpunten is hij topscorer van de Premiership. Maar de spits komt ook geregeld op andere wijze op het scorebord. Tegen Celtic pakte hij in de slotfase al zijn zesde rode kaart sinds de start van vorig seizoen. In de 95ste minuut werd hij na een schwalbe met zijn tweede geel van het veld gestuurd. De teller is zo flink opgelopen, dat hij minimaal drie keer zoveel rode kaarten pakte als elke andere speler in de Schotse competitie.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner