30.12.2019 09:30

8 Eredivisie-aankopen met teleurstellend weinig speeltijd

De eerste seizoenshelft in de Eredivisie zit erop. Nieuwkomers als Chidera Ejuke, Lisandro Martinéz en Sebastian Holmén maakten een hoop indruk in hun eerste maanden, maar welke aankopen stelden hevig teleur?

Toni Lato
Toegegeven, Toni Lato werd afgelopen zomer niet gekocht door PSV, al had die club dat het liefst wel gehad. Uiteindelijk werd er een huurdeal gesloten met Valencia CF. Alle partijen blij en voor PSV gold dat de gewenste linksback in huis was. Nu een half jaar verder staat het minutenaantal van de Spanjaard nog altijd op nul. Zeer verrassend, want in de Primera División speelde het talent toch al 28 duels. Bij PSV boterde het niet met Mark van Bommel en daardoor is het contract van Toni Lato alweer verscheurd.
Aantal Eredivisie-minuten in 2019/20: 0 minuten

Adrián Dalmau
Nog een Spanjaard in deze lijst: Adrián Dalmau. Hoewel de aanvaller vooralsnog flink geplaagd wordt door blessures, waren de verwachtingen hooggespannen toen Dalmau de overstap maakte van Heracles Almelo. De spits startte met een blessure, maar scoorde vervolgens in zijn eerste drie duels bij FC Utrecht. Daarna raakte hij opnieuw geblesseerd. Een flop is hij nog allerminst, maar helaas heeft Dalmau zich nog niet écht getoond in de Domstad. 
Aantal Eredivisie-minuten in 2019/20: 280 minuten

Liam Kelly
Toen Jaap Stam in de zomer arriveerde bij Feyenoord als trainer was Liam Kelly één van de eerste aankopen van de Rotterdamse club. De 'Iniesta van Reading FC' zou de spelmaker moeten worden bij de ploeg van Stam, maar gaandeweg de voorbereiding bleek dat de Ier toch te weinig in zijn mars had voor het niveau van Feyenoord. Zodoende is hij nog niet verder gekomen dan negentig minuten. 
Aantal Eredivisie-minuten in 2019/20: 90 minuten

Răzvan Marin
Hoewel de Răzvan Marin toch tien Eredivisie-wedstrijden heeft gespeeld, werd er bij Ajax toch meer verwacht van de Roemeens international. Zeker aangezien de Amsterdammers ongeveer twaalf miljoen euro overmaakte voor hem aan Standard Luik. Marin moest de vervanger worden van Frenkie de Jong en/of Lasse Schöne, maar zag spelers als Edson Álvarez, Lisandro Martínez, Noussair Mazraoui en Donny van de Beek van hun natuurlijke posities worden afgehaald omdat hijzelf niet voldeed in de ogen van Erik ten Hag.
Aantal Eredivisie-minuten in 2019/20: 503 minuten

Tomáš Hajek
Wie? Tomáš Hajek inderdaad. Afgelopen zomer betaalde Vitesse bijna een half miljoen euro voor de Tsjechische verdediger, maar het is niet vreemd als je nog nooit van Hajek hebt gehoord. De Arnhemmers lieten de 28-jarige mandekker immers nog geen enkele minuut maken in de Eredivisie, terwijl hij niet eens veel wedstrijden moest winnen vanwege een blessure. 
Aantal Eredivisie-minuten in 2019/20: 0 minuten

Václav Černý
Bij Ajax hikte Václav Černý al een aantal jaar tegen een echte doorbraak aan. Die bleef uit en het lag ook niet voor de hand dat het dit jaar zou gebeuren. De overstap naar FC Utrecht was daarom een logische. Ondanks dat de Tsjechische vleugelaanvaller aanvankelijk het vertrouwen kreeg van John van den Brom, verdween hij totaal uit beeld. Hij speelde zelfs mee met Jong FC Utrecht op de Toekomst tegen Jong Ajax, de ploeg waar hij vorig seizoen tot zijn eigen ongenoegen té veel wedstrijden speelde. 
Aantal Eredivisie-minuten in 2019/20: 271 minuten

Kik Pierie
Ajax betaalde liefst vijf miljoen euro voor Kik Pierie. Dat hij niet direct basisspeler zou worden, hadden de meesten wel zien aankomen, maar de speeltijd van Pierie in de hoofdmacht van Ajax is wel heel gering dit seizoen. De negentienjarige verdediger is vooral in de Keuken Kampioen Divisie te bewonderen, zijn speeltijdaccount in de Eredivisie namens de Amsterdammers moet nog geopend worden. 
Aantal Eredivisie-minuten in 2019/20: 0 minuten

Paul Verhaegh
Voor Paul Verhaegh geldt een beetje hetzelfde als voor Dalmau: mede door een blessure heeft hij zich nog niet echt kunnen tonen. De 36-jarige rechtsback speelde de eerste twee duels van het seizoen, maar miste daarna acht wedstrijden vanwege een blessure. Maar ook nadat hij was hersteld kwam de routinier nog maar mondjesmaat in actie. FC Twente had toch meer verwacht van de speler met 189 Bundesliga-duels in de benen. 
Aantal Eredivisie-minuten in 2019/20: 384 minuten

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner