16.03.2020 09:01

Bayern hekelt salarisstijging maar is zelf ook schuldig

Karl-Heinz Rummenigge, de voorzitter van Bayern München, noemt het zorgwekkend dat de salarissen de laatste paar seizoenen zo gigantisch zijn gestegen. De bestuurder uit zijn zorgen omtrent de salarissen. 

"Uit ervaring weet ik dat de afkoopsommen op de transfermarkt alleen maar stijgen. Wat me echter veel meer zorgen baart is de salarisontwikkeling. Die is echt duizelingwekkend", laat Rummenige weten in gesprek met Münchner Merkur. Toch doet Bayern München net zo hard mee met het betalen van gigantische salarissen. Onlangs werd namelijk nog bekendgemaakt dat Der Rekordmeister slechts vier clubs in de wereld voor zicht moet dulden als het gaat om meeste salarissen. 

Bayern München betaalt jaarlijks liefst 315 miljoen euro aan salarissen. Daarmee staat het dus op plek vijf. De bovenste plaatsen worden ingenomen door de Spaanse topclubs. Sportief heeft de overstap van Frenkie de Jong naar FC Barcelona een hoop opgeleverd, maar ook financieel is de voormalig middenvelder van Ajax er niet slechter op geworden. Bij Barça is hij bij de best betaalde club ter wereld beland.

Een selectiespeler van Barcelona strijkt jaarlijks liefst 11,5 miljoen euro op. Het totale salarisbudget bedrag liefst 529 miljoen euro. Een ongekend bedrag, al ligt het net iets lager dan vorig seizoen. Toen overschreed de Catalaanse club de grens van liefst twaalf miljoen euro per speler. De ploeg van De Jong houdt Real Madrid nog ruim achter zich, want De Koninklijke betaalt met 10,4 miljoen euro gemiddeld ruim 1 miljoen euro minder en heeft een totaalbudget gereserveerd van 431 miljoen euro.

De 5 clubs die het meeste salaris betalen:

  1. FC Barcelona – 529 miljoen euro
  2. Real Madrid – 431 miljoen euro
  3. Paris Saint-Germain  – 337 miljoen euro
  4. Manchester United – 334 miljoen euro
  5. Bayern München – 315 miljoen euro

Ajax
Ook het salarishuis van Ajax groeide in 2019 ten opzichte van 2018, maar toch komen de Amsterdammers nog lang niet in de buurt van de Europese elite. Dat komt doordat in het Global Sports Salary Survey het gemiddelde wordt genomen van de hele selectie en bij Ajax worden daarom veel jonge spelers zoals Ryan Gravenberch en Jurgen Ekkelenkamp meegerekend. Die spelers halen het gemiddelde flink naar beneden. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner