28.12.2019 09:43

Blok beton Van Dijk is de meest onklopbare PL-speler

Twee jaar en een dag geleden kwam Virgil van Dijk voor 75 miljoen euro binnen bij Liverpool FC. Met de kennis van nu is dit een schamel bedrag. Al twee jaar lang is Big Virg een ware sta in de weg voor elke aanvaller.

In zijn debuutwedstrijd tegen Everton FC in de FA Cup was de sterke verdediger gelijk verantwoordelijk voor de winnende 2-1, waardoor hij vanaf minuut één al niet meer kapot kon bij de aanhang van Liverpool. Inmiddels heeft Van Dijk er 99 duels voor The Reds opzitten. Niemand heeft in die periode meer duels gewonnen dan de Nederlander. Van de 622 grond- en luchtduels die Van Dijk aanging, won hij er 465. Dat komt neer op een succespercentage van 74,8. Kortom, Van Dijk is haast onklopbaar voor een aanvaller.

Het laatstgenoemde wordt kracht bijgezet met de volgende statistiek. In de zeventig Premier League-wedstrijden die de verdediger speelde, werd hij slechts viermaal door een aanvaller voorbij gedribbeld. Alleen Bernardo Silva (Manchester City), Nicolas Pépé (Arsenal FC), Mikel Merino (Newcastle United) en Jay Rodriguez (Burnley FC) wisten potten te breken tegen de Nederlandse krachtpatser door hem voorbij te dribbelen. Met deze statistieken hoort Van Dijk met recht bij de beste verdedigers van het afgelopen decennium.

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner