29.12.2019 11:08

Deze 5 spelers wonnen de meeste wedstrijden dit decennium

In de afgelopen tien jaar maakten de Spaanse clubs FC Barcelona en Real Madrid de dienst uit op de (inter)nationale velden. Deze vaste kern van deze ploegen domineert dan ook de lijst met spelers met meeste zeges in de jaren '10.

In het afgelopen decennium domineerden Spaanse clubs op de Europese podia. De Champions League (vier keer Real Madrid, tweemaal FC Barcelona) en de Europa League (driemaal Atlético Madrid en Sevilla FC) gingen beiden liefst zes keer naar Spanje toe. Vooral de twee absolute grootmachten uit Madrid en Barcelona zegevierden in de ene na de andere (inter)nationale wedstrijd, wat zich direct uit in de lijst met spelers die de meeste wedstrijden wonnen in het afgelopen decennium.

De top vijf kent slechts één speler die zijn wedstrijden over het algemeen niet op Spaanse bodem afwerkte: Thomas Müller. De Duitser werd met Bayern München liefst acht keer landskampioen in de afgelopen tien jaar en was steevast een belangrijke schakel in de ploeg. De Duitse hegemonie bracht Müller een plekje in de lijst die verder volledig wordt gedomineerd door spelers van de Spaanse velden, al is Cristiano Ronaldo sinds de zomer actief in Italië.

Meeste zeges in het afgelopen decennium:

  1. Lionel Messi - 260
  2. Sergio Busquets - 245
  3. Cristiano Ronaldo - 244
  4. Thomas Müller - 228
  5. Gerard Pique, Karim Benzema - 219

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner