16.01.2020 16:01

Nübel pakt net zo vaak rood als alle Schalke-keepers

In de Bundesliga is men nog altijd in rep en roer over de overtreding die Schalke 04-doelman Alexander Nübel onlang maakte. In volle vaart trapte de Duitser Eintracht Frankfurt-aanvaller Mijat Gaćinović omver.

De scheidsrechter van dienst, Felix Zwayer, trok volledig terecht de rode kaart voor Nübel. Het was alweer de tweede keer dat hij van het veld werd gestuurd in pas 35 wedstrijden. De sluitpost heeft pas sinds halverwege vorig seizoen een basisplaats, maar in die 35 wedstrijden liet hij zich twee keer onbetuigd. Opvallend is dat hij in die korte periode evenveel rode kaarten kreeg als alle Schalke-keepers in 1.729 wedstrijden daarvoor. 

De snoeiharde trap van Nübel is hem logischerwijs op een schorsing komen te staan. De keeper moet liefst vier wedstrijden toekijken. Zonder in beroep te gaan hebben de doelman en de club dat schikkingsvoorstel geaccepteerd. Daardoor miste hij de competitieduels tegen VfL Wolfsburg en SC Freiburg, terwijl hij ook moet toekijken tijdens het treffen met Borussia Mönchengladbach en Bayern München.

Laatstgenoemde club is na de zomer zijn werkgever, want Der Rekordmeister maakte eerder deze maand bekend dat het Nübel in de zomer transfervrij overneemt. Daarmee bewandelt de Duitse keeper hetzelfde pad als Manuel Neuer. Ook hij maakte furore bij Schalke 04 alvorens hij overstapte naar Bayern München. Pas op 31 januari kan Nübel weer in actie komen in de Bundesliga. 

Schumacheresque
De overtreding van de Duitse sluitpost deed denken aan die van zijn landgenoot Harald Schumacher. In de halve finale van het WK in 1982 torpedeerde de sluitpost de Franse aanvaller Patrick Battiston op soortgelijke wijze (zie foto onder). Schumacher kwam net zo hard in als Nübel, maar raakte de Fransman met zijn heup in plaats van met de onderkant van zijn schoen. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner