30.12.2019 11:00

Janssen grijpt in debuutseizoen direct Mexicaanse titel

Mede dankzij een benutte penalty van Vincent Janssen werd CF Monterrey afgelopen nacht kampioen van de Mexicaanse Primera División. De voormalig international van Oranje was invaller tijdens het titelduel met CF América. 

De eindstrijd werd over twee duels gespeeld. Drie dagen geleden troffen beide teams elkaar ook, toen won Monterrey met 2-1. Die stond ook na negentig minuten op het scorebord in de return, maar dan in het voordeel voor América. Het betekende dat het kampioenschap naar verlenging ging. Echter viel daar geen beslissing en dus werden er strafschoppen genomen. Janssen, net terug van een blessure waardoor hij het WK voor clubs miste, was één van de doelpuntenmakers. 

Het betekende de eerste landstitel voor Monterrey in tien seizoenen. De laatste keer dat die club de beste van Mexico was, was in 2010. Lange tijd leek het echter niet dat de voormalig spits van onder meer Almere City FC en AZ Alkmaar met Monterrey kampioen zou worden. In de reguliere competitie eindigde de ploeg namelijk als achtste en werd het de laagstgeklasseerde ploeg in de play-offs. Daarin versloeg het Santos Laguna in de kwartfinale, was het in de halve finale te sterk voor Club Necaxa en legde het in de finale dus América over de knie. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner