12.02.2020 23:42

Ajax verliest met Ziyech stylist, MVP en spelmaker

Al twee zomers geleden leek Hakim Ziyech de transfer naar het buitenland te maken, maar de creatieve middenvelder bleef langer in Amsterdam. Na dit seizoen lijkt het er toch van te komen, als de Marokkaan de overstap zal maken naar Chelsea FC.

Dat blijkt uit de berichtgevingen van onder meer Voetbal International, De Telegraaf en het Algemeen Dagblad. In Chelsea heeft Ziyech zijn nieuwe droomclub gevonden, daar waar hij een aantal keer aangaf zeer kieskeurig te zijn geweest bij toenaderingen van andere Europese (top)clubs. Bij de Londense club, waar hij dit seizoen tweemaal tegen speelde in de Champions League, heeft de 27-jarige linkspoot wel het goede gevoel.

Ajax gaat met Ziyech een uitstekende speler missen, die zich heeft ontpopt tot publiekslieveling na een stroef begin waarin hij op veel kritiek van fans en pers werd getrakteerd. Sinds zijn debuut in de Eredivisie was Ziyech betrokken bij 166 doelpunten. In dienst van sc Heerenveen, FC Twente en Ajax maakte hij 79 goals en gaf hij 87 assists in 213 Eredivisie-duels. In totaal 36 meer dan elke andere Eredivisie-spelers.

Spelers met grootste aandeel in doelpunten sinds 12-2008:

  1. Ziyech – 166 goals
  2. L. de Jong – 130 goals
  3. Berghuis – 113 goals
  4. Toornstra – 110 goals
  5. Tadic – 103 goals

Ziyech maakte op 11 september 2016 zijn Eredivisie-debuut voor Ajax in de thuiswedstrijd tegen Vitesse (1-0). In. zijn eerste honderd wedstrijden voor Ajax scoorde hij 36 keer en gaf hij 44. Dat is minimaal acht meer dan welke Ajax-speler dan ook Alle 99 Eredivisie-wedstrijden die hij speelde was hij basisklant. In het Ajax-shirt stapte hij elf keer als verliezer van het veld, terwijl hij dertien maal gelijkspeelde. De overige 75 duels werden allen gewonnen wanneer Ziyech speelde.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner