20.01.2020 09:18

Blind ondanks blessure wel Eredivisie's beste tot nu

Op basis van de spelersbeoordelingen van De Telegraaf, Voetbal International en het Algemeen Dagblad was Daley Blind tot dusverre de beste van de Eredivisie. De Ajacied verdedigt in de tweede seizoenshelft zijn koppositie op De Spelersranking.

Blind, momenteel uit de roulatie vanwege een ontstoken hartspier, speelde zestien wedstrijden dit seizoen, waarin hij een gemiddelde score kreeg van 6,87 van de drie grootste voetbalmedia. Daarmee blijft hij PSV'er Mohamed Ihattaren ruim voor, die een gemiddeld rapportcijfer van 6,72 kreeg. De top vijf wordt verder gecomplementeerd door Hakim Ziyech, Steven Bergwijn en Teun Koopmeiners.

De 5 beste spelers van dit seizoen:

  1. Daley Blind (Ajax) - 6,87
  2. Mohamed Ihattaren (PSV) - 6,72
  3. Hakim Ziyech (Ajax) - 6,68
  4. Steven Bergwijn (PSV) - 6,67
    Teun Koopmeiners (AZ) - 6,67

De top van de lijst wordt gedomineerd door spelers van Ajax, PSV en AZ Alkmaar. Willem II-sensatie Mike Ndayishimiye op plaats tien is de hoogst genoteerde speler die niet van een van deze drie clubs komt. Opmerkelijk is dat de eerste Feyenoorder pas op plaats 75 (!) verschijnt. Marco Senesi werd enorm bekritiseerd aan het begin van het seizoen, maar de Argentijn heeft de criticasters redelijk de mond gesnoerd. Hij pakte gemiddeld 6,11 punten per wedstrijd.

Onderkant van de lijst
Er kwamen dit seizoen 222 spelers in aanmerking voor een rapportcijfer. Op de allerlaatste plaats staat Feyenoorder Nicolai Jørgensen. In de tien wedstrijden die hij in actie kwam, maakte hij onvoldoende indruk. Met 5,12 gemiddeld staat hij ver achter op de één na laatste plaats: Clint Essers van Fortuna Sittard (5,20).

De 5 slechtste spelers dit seizoen:

  1. Nicolai Jørgensen (Feyenoord) - 5,12
  2. Clint Essers (Fortuna Sittard) - 5,20
  3. Haji Wright (VVV-Venlo) - 5,24
  4. Elia Soriano (VVV-Venlo) - 5,32
  5. Jay-Roy Grot (Vitesse) - 5,32

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner