25.02.2020 10:25

Scorende Wijnaldum bezorgt Liverpool fabuleus PL-record

Liverpool FC heeft een wereldse prestatie bereikt. De ploeg van trainer Jürgen Klopp won op eigen veld met 3-2 van West Ham United. Dat op zich is geen wonder, maar de ongekende zegereeks van The Reds is in tact gebleven.

De overwinning op West Ham United betekende namelijk de achttiende opeenvolgende driepunter in de Premier League. Het betekent een evenaring van het record van Manchester City, dat ooit eerder als enige ploeg liefst achttien wedstrijden op rij wist te winnen op het hoogste niveau van Engeland. Liverpool dankte de zege op de laagvlieger mede aan Georginio Wijnaldum. De Oranje-international opende de score. West Ham kwam via Issa Diop en Pablo Fornals nog wel op 1-2, maar Mohamed Salah en Sadio Mané zorgden voor de Liverpool-zege. 

De zegereeks van Liverpool (18 wedstrijden):

Klik hier of op de afbeelding om naar alle Liverpool-wedstrijden te gaan.

"Ik dacht dat dit record nooit geëvenaard kon worden, maar wij hebben het gedaan en om eerlijk te zijn kan ik dat nu nog steeds niet geloven. Iedereen weet dat dit heel speciaal is", liet Liverpool-trainer Jürgen Klopp na afloop van het duel weten in gesprek met Sky Sports. "Ik merkte niets van zenuwen in het stadion", ging de Duitser verder aangezien het lange tijd er niet naar uitzag dat Liverpool zou winnen van The Hammers. 

"Ik denk niet dat er iemand op Anfield was die dacht dat we het niet meer konden rechtzetten. Er stonden nog maar 51 minuten op de klok, we hadden nog heel wat tijd. We waren wat gelukkig, met de goal van Mohamed Salah. Lukasz Fabianski zal die bal normaal gesproken pakken. Maar na deze gelijkmaker stond het stadion op zijn kop en dat heeft ons heel erg geholpen." 

De landstitel komt op deze manier steeds dichterbij, maar Klopp is nog altijd voorzichtig als iemand het onderwerp kampioenschap aansnijdt. "Manchester City is een ploeg die in staat is om al zijn resterende wedstrijden te winnen. Wij moeten dus ook gewoon blijven winnen. Tegen Watford moeten we er weer staan. Zolang de jongens hard blijven werken maak ik me geen enkele zorgen, maar er is nog wel wat werk dat gedaan moet worden." De voorsprong bedraagt liefst 22 punten. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner