17.01.2020 09:53

Advocaat gaat historie schrijven tegen sc Heerenveen

De Eredivisie wordt vrijdagavond hervat met de wedstrijd PEC Zwolle – FC Utrecht. Alle overige Eredivisie-clubs komen zaterdag of zondag in actie. Per wedstrijd lichten we één interessante statistiek uit.

PEC Zwolle – FC Utrecht

  • Voor FC Utrecht-trainer John van den Brom wordt het een jubileumduel. Hij zit tegen PEC Zwolle voor de 250e keer op de bank bij een Eredivisie-wedstrijd. Gunstig voor Van den Brom: John Stegeman is de trainer van de tegenstander en van geen enkele trainer won hij vaker: acht zeges.

Fortuna Sittard – Vitesse

  • Mocht Fortuna Sittard winnen van Vitesse, bereikt het een unicum. Het zou namelijk de zesde achtereenvolgende thuisoverwinning betekenen, dat lukten de Limburgers nog nooit. In 1984 en 1999 won Fortuna Sittard al wel eens vijf opeenvolgende thuisduels.

FC Twente – FC Groningen

  • Defensief heeft FC Groningen de zaakjes uitstekend op orde. In de laatste tien Eredivisie-wedstrijden van 2019 kreeg de ploeg van Danny Buijs de minste goals tegen: slechts zes goals. 

Feyenoord – sc Heerenveen

  • 1980-1989, 1990-1999, 2000-2009, 2010-2019 en 2020-... Feyenoord-trainer Dick Advocaat wordt de eerste ooit die in vijf verschillende decennia actief is geweest. Advocaat maakte in 1987 zijn debuut als coach bij Haarlem.

AZ Alkmaar – Willem II

  • De zaterdagavond wordt afgesloten met twee ploegen in topvorm. In de laatste tien duels in de Eredivisie pakte namelijk alleen Ajax (24) meer punten dan AZ Alkmaar (22) en Willem II (21). 

VVV-Venlo – PSV

  • Met Hans de Koning staat er bij VVV nu een nieuwe trainer voor de groep. Daarmee is PSV gewaarschuwd, want VVV won al zijn eerste wedstrijden na een trainerswissel.

AFC Ajax – Sparta Rotterdam

  • Het is goed mogelijk dat Ryan Babel zijn rentree maakt bij Ajax. De laatste keer dat hij het shirt van de Amsterdammers droeg, maakte hij indruk. Babel was bij tien doelpunten betrokken in zijn laatste elf Eredivisie-wedstrijden in de Johan Cruijff Arena (vier goals en zes assists).

FC Emmen – Heracles Almelo

  • Heracles Almelo is de ploeg in vorm, maar op eigen veld kent FC Emmen een geweldig seizoen. Het won in 2019/20 namelijk al vijf keer. De ploeg van Dick Lukkien heeft nog één zege nodig om het seizoenstotaal van 2018/19 te overtreffen. 

ADO Den Haag – RKC Waalwijk

  • Alan Pardew maakt zijn debuut als trainer van ADO Den Haag in de Eredivisie. Hij wordt de dertiende trainer op het hoogste niveau in Nederland. Van alle buitenlandse trainers stond er alleen vaker een Duitser voor de groep (veertien keer). 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner