06.03.2020 14:46

De dag dat Kuyt een unicum beleefde tegen Man Utd

Exact negen jaar geleden schreef Dirk Kuyt geschiedenis in de derby tegen Manchester United. De blonde aanvaller zorgde namens Liverpool FC voor een hattrick tijdens de 3-1 overwinning.

Dat is men bij Liverpool FC nog niet vergeten, want de voormalig speler van onder meer Feyenoord en FC Utrecht wordt daarvoor uitgebreid bedankt op de social media kanalen van de aanstaande kampioen van de Premier League. Kuyt werd namelijk de eerste speler van Liverpool FC die het voor elkaar kreeg om driemaal te scoren tegen de grote rivaal in een competitiewedstrijd. Nooit eerder was een speler van The Reds dat gelukt.

Overigens bevatte de hattrick van de voormalig Oranje international geen enkele hoogstaande treffer, want allemaal waren het intikkertjes van heel dichtbij. Het zorgde er niet voor dat de treffers minder waarde hadden. Nog altijd is Kuyt de enige speler in de historie van de Premier League die namens Liverpool een hattrick maakte tegen Manchester United.

Kuyt was dat duel de gevierde man, maar ook Luis Suarez speelde die wedstrijd ijzersterk. "'Ik ben ontzettend blij, maar ik moet Luis bedanken, want hij speelde geweldig en creëerde twee van de goals. Het was een perfecte dag. Je droomt van een hattrick en om het dan tegen Manchester United te doen, is het beste gevoel ooit", liet de Nederland destijds weten na afloop van de 3-1 zege.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner