18.03.2020 15:55

Globetrotter Honda verovert elk continent met goals

Het avontuur van Keisuke Honda eerder dit Eredivisie-seizoen bij Vitesse werd geen groot succes. De ervaren Japanner, die eerder furore maakte bij VVV-Venlo, liet zijn contract ontbinden en ging op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Die vond de creatieve middenvelder bij het Braziliaanse Botafogo - RJ en met die club bereidt Honda zich voor op het nieuwe seizoen. Zo speelde hij eerder deze week met zijn ploeg tegen Bangu - RJ (1-1) voor de Campeonato Carioca 2020 Taça Rio. Dit is het voetbalkampioenschap van de Braziliaanse staat Rio de Janeiro, welke werd opgericht in 1906 en wordt georganiseerd door de Federação de Futebol do Estado do Rio de Janeiro (FERJ). 

Honda verscheen er aan de aftrap en na een klein half uur kreeg Botafogo, onder meer de oud-werkgever van Clarence Seedorf, een strafschop. De routinier zette zich achter de bal en schoot raak van elf meter. Het betekende dat Honda op vijf verschillende continenten doelpunten heeft gemaakt.

Het vaakst deed hij dat in Europa. In zijn beginjaren als speler van VVV-Venlo, vervolgens werd de Aziaat een grote meneer in Rusland. In drie jaar tijd speelde hij namelijk bijna honderd Premier Liga-wedstrijden voor CSKA Moskou. In competitieverband vond hij twintig keer het net in Rusland. Daarna verkaste hij nog naar AC Milan waar hij eveneens drie seizoenen onder contract stond. In 81 Serie A-optredens vond hij 9 keer het net.

Clubs van Honda op de 5 verschillende continenten waar hij goals voor maakte:

 • Europa
  VVV-Venlo, CSKA Moskou, AC Milan
   
 • Azië
  Nagoya Grampus
   
 • Noord-Amerika
  CF Pachuca
   
 • Australië
  Melbourne Victory
   
 • Zuid-Amerika
  Botafogo

Het enige continent waar Honda het nog niet vond, is Afrika (Antartica niet meegerekend). Mogelijk wacht er dus nog een avontuur voor de globetrotter in bijvoorbeeld Zuid-Afrika, Ghana of Guinee-Bissau.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner