26.03.2020 09:50

De jongste spelers dit seizoen uit de 5 topcompetities

Ansu Fati maakte dit seizoen furore bij FC Barcelona. De in Guinee-Bissau geboren aanvaller, die sinds kort ook een Spaans paspoort heeft, verbrak onder meer het record als jongste speler van FC Barcelona in de Champions League.

Dat deed het talent toen hij zestien jaar en elf maanden oud was tegen Borussia Dortmund. Een aantal weken daarvoor had hij ook al zijn competitiedebuut gemaakt in de Spaanse Primera División. Fati had toen de leeftijd van zestien jaar en negen maanden. Echter is hij niet de jongste speler die actief was in één van de vijf topcompetities. Eerder maakte Eduardo Camavinga, die twintig dagen na Fati werd geboren, al zijn debuut in de Ligue 1 namens Stade Rennes.

Echter debuteerde er binnen de Franse competitie in oktober een nóg jongere speler: Rayan Cherki. De middenvelder, geboren in 2003 en pas twee maanden zestien jaar oud, kwam tegen Dijon FCO binnen de lijnen als vervanger van Maxwel Cornet. Daarmee was hij zelfs zeven maanden jonger dan Camavinga. De laatste twee plekken in de top vijf worden ingenomen door nog twee andere spelers uit de Ligue 1. 

De 5 jongste spelers van de topcompetities in Europa:

  1. Rayan Cherki (Lyon) – 16 jaar, 2 maanden
  2. Eduardo Camavinga (Rennes) – 16 jaar, 9 maanden
  3. Ansu Fati (Barcelona) – 16 jaar, 9 maanden
  4. Adil Aouchiche (PSG) – 17 jaar, 1 maand
  5. Amad Traoré (Atalanta) – 17 jaar, 3 maanden

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner