13.01.2020 13:26

Legende Agüero met iconisch record voorbij Henry

Kun Agüero maakte zondag een hattrick in het Premier League-duel met Aston Villa. Het betekent dat de Argentijnse aanvaller van Manchester City momenteel 177 doelpunten heeft gemaakt in de Engelse competitie.

Daarmee is hij de buitenlandse speler geworden met de meeste treffers in de kapitaalkrachtige Premier League. Dat record stond tot zondag op naam van de Fransman Thierry Henry, die in zijn loopbaan 175 keer scoorde. Dat deed de oud-speler in dienst van Arsenal FC. Henry maakte zijn laatste doelpunt in de Premier League in februari 2012. Ook de Nederlanders Robin van Persie en Jimmy Floid Hasselbaink vinden we terug in de top van de lijst van buitenlandse topscorers in de Premier League. 

Agüero moet nog wel drie spelers voor zich dulden in de ranking voor alltime topscorer op het hoogste niveau van Engeland. Dat zijn Alan Shearer, Wayne Rooney en Andy Cole. Die drie Engelsen scoorden respectievelijk 260, 208 en 187 keer. Shearer feliciteerde zijn ’achtervolger’ wel via Twitter. "Een speciale dag voor een speciale speler. Gefeliciteerd Sergio", liet de Engelsman weten op social media. Agüero staat met zijn 177 doelpunten op gelijke hoogte met huidig Chelsea FC-trainer Frank Lampard.

Spelers met de meeste doelpunten in de Premier League: 

 1. Shearer - 260 goals
 2. Rooney - 208 goals
 3. Andy Cole - 187 goals
 4. Lampard - 177 goals
  Agüero - 177 goals
 5. Henry - 175 goals

Buitenlandse spelers met de meeste doelpunten in de Premier League: 

 1. Agüero - 177 goals
 2. Henry - 175 goals
 3. Van Persie – 144 goals
 4. Hasselbaink  – 127 goals
 5. Keane – 126 goals

Manchester City-trainer Pep Guardiola had lovende woorden over voor zijn spits. "We hebben hem in de kleedkamer gefeliciteerd. Het zijn ongelofelijke prestaties. Hij heeft een andere legende als Thierry Henry overtroffen. Bij die records, de hoeveelheid hattricks en het aantal goals, gaat het erom dat ze het over meerdere seizoenen flikken. Dat heeft écht waarde, dat je zolang constant bent. Het is prachtig een rol te hebben gehad op de dag dat hij het record verbroken heeft. Wij zijn erbij geweest."

Agüero zelf was dolblij met zijn record. "Ik ben ontzettend blij met deze prachtige overwinning en de mijlpaal die dat voor mij persoonlijk met zich mee heeft gebracht", liet Agüero via zijn twitteraccount weten. "Ik wil iedereen bedanken die dit mede mogelijk heeft gemaakt. Mijn teamgenoten, de supporters, mijn familie en iedereen die eraan bijgedragen heeft dat ik elke dag beter ben geworden."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner