04.03.2020 09:14

Gebroeders Inzaghi domineren Italiaanse topvoetbal

Het coronavirus houdt het Italiaanse voetbal in de greep. Er werden afgelopen weekend meerdere wedstrijden geschrapt, waaronder het topduel tussen Juventus en Inter. Lazio Roma kwam daarentegen wel in actie.

De ploeg van Simone Inzaghi zegevierde op eigen veld met 2-0 van Bologna FC, door goals van Luis Alberto en Joaquín Correa. Daardoor is Lazio Roma nu de nieuwe koploper in de Italiaanse Serie A. De ploeg heeft een voorsprong van respectievelijk twee en acht punten op Juventus en Inter, maar speelde ook één en twee wedstrijden meer dan ploegen. 

Simone Inzaghi is de jongste van de twee gebroeders en tijdens zijn carrière als voetballer ook de iets mindere bekende. Filippo Inzaghi maakte als echte goaltjesdief naam en faam, vooral als speler van AC Milan waarmee hij in de gloriejaren actief was. Zo won Filippo in 2003 en 2007 onder meer tweemaal de Champions League met de gevallen topclub en was hij onderdeel van de Italiaanse ploeg dat in 2006 Wereldkampioen werd. 

Ook Pipo is momenteel trainer, de 46-jarige oefenmeester leidt Benevento Calcio. Eerder was hij minder succesvol als trainer van AC Milan, Venezia FC en Bologna FC, maar momenteel gaat het Filippo flink voor de wind. Met Benevento Calcio is hij namelijk lijstaanvoerder van de Serie B, het tweede niveau in Italië. Na 27 duels kan promotie naar het hoogste niveau bijna niet meer misgaan. Zelfs de titel lonkt al, want met elf duels te gaan bedraagt de voorsprong op nummer twee Frosinone Calcio liefst negentien punten.

Twee broers die met hun team de Serie A én B aanvoeren, het is een unicum. "Ze gaan nog net zo goed met elkaar om als toen ze kinderen waren", vertelde vader Giancarlo eerder dit jaar in gesprek met ESPN. Senior kent momenteel nog meer stress dan toen zijn zonen nog op het voetbalveld stonden als speler. "Maar vertel het niet aan de jongens, ik lijd nog meer dan toen ze voetballer waren." 

Mocht Lazio Roma de landstitel grijpen, is dat voor de eerste keer sinds 1999/00. Opvallend: toen de Romeinen in 2000 kampioen werden, was Simone ook van de partij. Hij kan dit seizoen dus het kunststukje herhalen, maar dan als trainer. In ieder geval is duidelijk dat zo goed als zeker Pipo en Simone volgend seizoen tegenover elkaar zullen staan in de competitie, mits beide trainers niet verwisselen van club. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner