29.12.2019 12:31

Defensie Spurs zo lek als een mandje in 2019

Tottenham Hotspur kreeg zaterdagavond tegen Norwich City weer wat goals om de oren, ditmaal twee stuks (2-2). Vooral in uitwedstrijden is een tegendoelpunt vrijwel een garantie. Geen ploeg in de Premier League pakte buiten huis nog minder clean sheets dan de Spurs.

Ondanks de aanstelling van José Mourinho, die toch bekend staat om de sterke defensieve organisatie, is de verdediging van Tottenham nog niet op orde. Onder leiding van de Portugees krijgt zijn ploeg zeldzaam veel tegendoelpunten: er werd pas één keer de nul gehouden in tien wedstrijden, waarin er zeventien goals werden geïncasseerd.

De wijze waarop doelman Paulo Gazzaniga werd gepasseerd zal ook voor de nodige frustratie zorgen. Bij het openingsdoelpunt kreeg Mario Vrančić vrije doortocht na slordig balverlies van Juan Foyth, de tweede tegentreffer was een eigen doelpunt van Serge Aurier, omdat ploeggenoot Toby Alderweireld de bal tegen hem aanschoot.

In 2019 hield de defensie van Tottenham Hotspur pas één keer de nul in een uitwedstrijd. Alleen Cardiff City wist op nieuwjaarsdag, bijna een volledig jaar geleden, geen doelpunt te maken in eigen huis. Geen enkele ploeg in de Premier League deed het wat dat betreft slechter dit kalenderjaar.

Spurs komt goed weg
Overigens incasseerde Tottenham nog een goal tegen Norwich City, maar na een ingreep van de VAR werd Teemu Pukki van het scorebord verwijderd wegens vermeend buitenspel. De Finse spits stond minimaal voorbij de defensie van de Spurs, wat met de bekende VAR-lijnen in de Premier League kon worden geconstateerd. De beslissing leverde een eindeloze stroom kritiek op. Oordeel zelf:

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner